Oväntat hjälte frälste Spanien - 33-årig "late bloomer" avgjorde i sista minuten

UEFA Nations League (herr)

Spanien möter Kroatien i Nations League-final.
Det står klart efter att Espanyol-anfallaren Joselu, 33, avgjort i 89:e minuten i semifinalen mot Italien.
Matchen slutade 2-1 till "La Roja".

Kroatien säkrade under onsdagen en finalplats i Nations League-slutspelet efter en förlängningsseger mot Nederländerna. Ställning var 2-2 efter full tid innan Bruno Petkovic och Luka Modric avgjorde med varsitt mål i förlängningen.

Under torsdagen skulle Kroatiens finalmotståndare bestämmas när Spanien och Italien gjorde upp i den andra semifinalen.

Båda förbundskaptenerna bjöd på några skrällar i sina startelvor. Luis de la Fuentes startade veteranen Jesus Navas som högerback medan Roberto Mancini startade Leonardo Bonucci som mittback.

Just Bonucci skulle hamna i händelsernas centrum på en gång. I den tredje minuten drällde backveteranen med bollen efter press från spanska anfallarna Álvaro Morata och Yeremi Pino. Den sistnämnde stal åt sig bollen och placerade den sedan säkert förbi Gianluigi Donnarumma i det italienska målet till 1-0.

Men den spanska ledningen skulle inte vara speciellt länge. Närmare bestämt nio minuter. För i den elfte minuten blockerade den spanske debutanten Robin Le Normand ett skott från Nicoló Zaniolo med handen i eget straffområde och Italien tilldelades en straff.

Fram till elvameterspunkten klev Ciro Immobile och placerade säkert in 1-1-kvitteringen.

Tio minuter efter kvitteringen hade Italien ytterligare en boll i nät. Davide Frattesi rullade in 2-1 bakom den spanske målvakten Unai Simón - men efter VAR-granskning dömdes målet bort på grund av offside.

Den andra halvleken kontrollerades till stor del av Spanien. Men chanserna var trots det spanska bollinnehavet böljande.

I den 49:e minuten kom både Mikel Merino och Morata nära att ge Spanien ledningen. Merino avslutade först från nära håll men nekades en chans att fira sitt första landslagsmål efter en jätteräddning av Donnarumma. Morata tog sedan hand om den retur som Donnarumma lämnat - men placerade sitt avslut tätt utanför.

Med dryga timmen spelad var Frattesi återigen när att bli målskytt. Sassuolo-stjärnan dök intelligent upp bakom Jordi Alba på ett vänsterinlägg från Federico Chiesa och fick till ett avslut på mål. Men denna gång var det Simón som stod för en jätteräddning och höll Spanien kvar i matchen.

Till slut skulle Spanien gå segrade ur matchen. Med en minut kvar av ordinarie tid klev en oväntad hjälte fram för "La Roja". Ett tungt skott från Manchester City-stjärnan Rodri letade sig turligt fram till den inhoppande Espanyol-anfallaren Joselu. 33-årigen kunde enkelt peta in 2-1-målet från nära håll med sitt tredje landslagsmål på lika många landskamper.

Joselu debuterade för det spanska landslaget så sent som i mars månad då han blev inbytt mot Norge i EM-kvalet. Det gjorde honom till den äldsta debutanten i det spanska landslaget sedan 2006.

2-1 blev sedermera slutresultatet och det blir därmed Spanien som möter Kroatien i finalen av Nations League. Finalen spelas på söndag kväll.

Spanien: Simón - Navas, Le Normand, Laporte, Alba - Rodri, Merino - Rodrigo, Gavi, Pino - Morata.

Italien: Donnarumma - Toloi, Bonucci, Acerbi - Di Lorenzo, Frattesi, Jorginho, Barella, Spinazzola - Immobile, Zaniolo.