UEFA Nations League (herr)

Polen besegrade Wales i Nations League.
Det trots att gästerna tog ledningen i matchen.
På en knapp kvart vände polackerna till 2-1.

Polen och Wales inledde den stundande upplagan av Nations League på onsdagskvällen. För det gästande walesiska landslaget var det tydligt att en än viktigare match väntar på söndag, när det vankas playoff-final till VM. Stjärnan Gareth Bale fick nämligen bevittna matchen från läktarplats.

Men det var Wales som gjorde det första målet i matchen. Jonathan Williams gjorde karriärens andra landsmål strax efter pausen. En bra bit utanför straffområdet gick han på avslut och med en studs precis innan mållinjen gick bollen i mål vid bortre stolpen.

Det skulle dock inte räcka för att Wales skulle få med sig tre poäng. Med drygt 70 minuter spelade placerade Jakub Kaminski in bollen lågt vid bortre till en kvittering. Det följdes upp av ett mål från Karol Swiderski till 2-1 när klockan närmade sig fulltid.

Trots forcering i slutminuterna lyckades inte Wales hitta fram till en kvittering. Polen stod därmed som segrare i det första Nations League-mötet.

Publicerad 2022-06-01 kl 20:05