Ronaldos nya succé: tvåmålsskytt i Portugals kross

UEFA Nations League (herr)

Portugal körde över Schweiz.
Då gjorde Cristiano Ronaldo två av målen.

På söndagskvällen tog Portugal emot Schweiz på Estádio José Alvalade i Nations League-gruppspelets andra omgång. Portugiserna kom då till spel med en namnstark elva, bland annat bildade Cristiano Ronaldo, Diogo Jota och Bruno Fernandes forwardstrio från start.

Schweiz såg då ut att få en drömstart. Efter en tilltrasslad situation i samband med en hörna hamnade bollen framför fötterna på Haris Seferović som hittade nät, men efter VAR-granskning dömdes målet bort. Domaren hade nämligen hittat en hands på en Schweiz-spelare i samma situation.

I stället för bortaledning var det Portugal som kopplade ett grepp om matchen. Cristiano Ronaldo sköt en frispark som tvingade Schweiz-målvakten Gregor Kobel att sträcka ut, men på returen höll sig William Carvalho framme och stötte in 1-0.

Portugal var det klart bättre laget i första halvlek och sprang snabbt i från. I 35:e minuten höll sig Cristiano Ronaldo framme och utökade ledningen, och bara minuter senare satte Manchester United-stjärnan 3-0 - vilket betyder att han nu har gjort 117 mål i landslaget.

I andra halvlek fastställde Joao Cancelo slutresultatet till 4-0. Portugal står därmed på fyra poäng efter två gruppspelsmatcher i Nations League.

Portugal: Rui Patricio - Cancelo, Pepé, Danilo, Mendes - Otávio, W. Carvalho, Neves - Ronaldo, Jota, Fernandes.

Schweiz: Kobel - Mbabu, Frei, Schär, Rodiguez - Sow, Xhaka - Steffen, Shaqiri, Vargas - Seferovic.