Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
UEFA NATIONS LEAGUE
15v

Sveriges Nations League-match flyttas fram: "Inte optimalt såklart"

Foto: Bildbyrån

Sveriges Nations League-möte med Ryssland får en ny avsparkstid.
Istället för 20.45 blir det nu 21.45.
- Det har varit någon form av misskommunikation mellan Uefa och det ryska förbundet, säger landslagschefen Stefan Pettersson till Fotbollskanalen.

Sverige ställs på torsdag mot Ryssland i Kaliningrad i Nations League. Matchen skulle ha haft avspark 20.45. Men nu meddelar SvFF att matchen kommer att starta en timme senare - 21.45.

"Praxis är att UEFA-matcher ska spelas klockan 20.45 CET, vilket för rysk del normalt betyder klockan 21.45 lokal tid. Både UEFA och det ryska förbundet har för den här matchen i planeringen begått misstaget att inte justera tiden till den som gäller för Kaliningrad."

- Det är inte optimalt såklart, att det blir så här sent också. Det kommer naturligtvis att påverka, säger landslagschefen Stefan Pettersson till Fotbollskanalen

Varför har det blivit så här?
- Den frågan får du nog ta med Håkan (Sjöstrand, generalsekreterare), vi har nyss fått reda på det här själva i princip. Det har varit någon form av misskommunikation mellan Uefa och det ryska förbundet.

Vidare skriver SvFF på sin hemsida:

"Avsparkstiden kommer alltså att vara 21.45, vilket motiveras med att det är alltför kort tid kvar till match att göra en förändring, vilket Svenska Fotbollförbundet har fått acceptera."

Fotbollskanalen har sökt Håkan Sjöstrand.

Publicerad 2018-10-05 kl 14:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons