Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sveriges Nations League-match flyttas fram: "Inte optimalt såklart"

Sverige (herr)

Sveriges Nations League-möte med Ryssland får en ny avsparkstid.
Istället för 20.45 blir det nu 21.45.
- Det har varit någon form av misskommunikation mellan Uefa och det ryska förbundet, säger landslagschefen Stefan Pettersson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Sverige ställs på torsdag mot Ryssland i Kaliningrad i Nations League. Matchen skulle ha haft avspark 20.45. Men nu meddelar SvFF att matchen kommer att starta en timme senare - 21.45.

"Praxis är att UEFA-matcher ska spelas klockan 20.45 CET, vilket för rysk del normalt betyder klockan 21.45 lokal tid. Både UEFA och det ryska förbundet har för den här matchen i planeringen begått misstaget att inte justera tiden till den som gäller för Kaliningrad."

- Det är inte optimalt såklart, att det blir så här sent också. Det kommer naturligtvis att påverka, säger landslagschefen Stefan Pettersson till Fotbollskanalen

ANNONS

Varför har det blivit så här?
- Den frågan får du nog ta med Håkan (Sjöstrand, generalsekreterare), vi har nyss fått reda på det här själva i princip. Det har varit någon form av misskommunikation mellan Uefa och det ryska förbundet.

Vidare skriver SvFF på sin hemsida:

"Avsparkstiden kommer alltså att vara 21.45, vilket motiveras med att det är alltför kort tid kvar till match att göra en förändring, vilket Svenska Fotbollförbundet har fått acceptera."

Fotbollskanalen har sökt Håkan Sjöstrand.

Publicerad 2018-10-05 kl 14:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto