TV: Jorginho räddade kryss för Italien efter "tveksam" straff

UEFA Nations League

Italien hade svårt att skapa chanser mot Polen.
Till slut kunde man ändå rädda 1-1 efter Jorginhos straffkvittering.
- Jag är mycket tveksam till om det där ska vara straff, kommenterade C More-experten Jon Persson.

Italien och Polen möttes i Nations League under fredagskvällen. I en match där gästerna hade övertaget delade lagen på poängen efter 1-1 i Bologna.

Polen skapade betydligt mer än hemmalaget i den första halvleken. Bland annat hade Piotr Zielinski ett friläge efter en fin passning från Robert Lewandowski, men Gianluigi Donnarumma stod då för en strålande räddning.

Zielinski skulle dock bli målskytt fem minuter före pausvilan. Återigen var det Lewandowski som stod för framspelningen och Zielinski mötte med en stenhård volley vid bortre stolpen.

I den andra halvleken hade Italien svårt att skapa heta kvitteringsmöjligheter. Men 1-1-målet skulle komma till slut. Efter en onödig satsning av Jakub Blaszczykowski på Federico Chiesa fick Italien straff. Jorginho klev fram och skickade mycket kyligt in kvitteringen.

- Den är helt klart diskuterbar. Bollen spelas bort och i samma situation tar han fötterna. Jag är mycket tveksam till om det där ska vara straff, kommenterade C More-experten Jon Persson.

Målet blev det sista i matchen och det blev delad poäng i premiären i gruppen där även Polen ingår.