Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
UEFA NATIONS LEAGUE
15v

TV: Klopps hån mot Nations League: "Mest meningslösa turneringen"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett utklipp ur Jürgen Klopps presskonferens i spelaren ovan.

I veckan drar Nations League igång igen.
Då rasar Jürgen Klopp mot konceptet.
- Den mest meningslösa turneringen i världen, säger han under en presskonferens.

I höst infördes Nations League som ett svar på att höja intensiteten i träningsmatcher i Europa, men även med en möjlighet för landslagen att kvalificera sig för EM 2020. Sverige föll i första omgången med 3-2 mot Turkiet hemma på Friends Arena och ställs härnäst mot Ryssland på bortaplan i turneringen.

Nations League fick i ett tidigt stadie kritik för att konceptet är krångligt och svårt att förstå. Nu riktar även Liverpool-tränaren Jürgen Klopp kritik mot turneringen, men den här gången av en annan anledning. 

- Killarna åker tyvärr i väg igen och ska spela Nations League-matcher, den mest meningslösa turneringen i världen. Sedan hoppas vi på att de kommer tillbaka friska efter att de spelat i den lätta turneringen. Snart kommer Premier League, Champions League och FA-cupen igen. Det är tuffa tider för killarna, säger Klopp under en presskonferens. 

- Vi måste tänka på spelarna. Du måste kunna ringa ländernas förbundskaptener och säga: "Kan du låta spelaren vila?" och så svarar han att han också har press på sig, fortsätter han.

Utspelet kom med anledning av att han bland annat tycker att det är ett tajt spelschema med många matcher för spelarna på kort tid i både klubb- och landslag.


Se även: Headlines TV om varför Klopp var så förbannad på Nations League. 
Publicerad 2018-10-08 kl 07:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons