TV: Kryss i stormötet - Ronaldos rekordjakt rullar vidare

UEFA Nations League (herr)

Cristiano Ronaldo får fortsätta jaga målrekordet för landslagsspelare efter 0-0 mot Frankrike i Sveriges Nations League-grupp.

Cristiano Ronaldo

På förhand lät Frankrike mot Portugal, en match mellan de regerande världs- och europamästarna, som en sprakande föreställning. Även om det emellanåt bjöds på bra spel av bra spelare så gjorde 0-0-resultatet att det efteråt kändes som att matchen inte levt upp till förväntningarna.

En spelare som kan gräma sig lite extra över uteblivna mål var Cristiano Ronaldo, som aldrig gjort mål på Frankrike, som jagar målrekordet för antal gjorda landslagsmål. Portugisen har gjort 101 mål för Portugal och har ögonen på iranske legendaren Ali Daei som gjort 109 mål för Iran.

Ronaldo hade ett läge efter knappt 25 minuters spel då han spelades fram av Silva, men Hernandez spelade bra försvarsspel och lyckades hinna in framför bollen innan Ronaldo fick i väg skottet. Drygt tio minuter senare hade Portugal ytterligare ett läge när Fernandes slog en frispark från högerkanten, och hade Joao Felix inte fått tån på bollen kunde det ha blivit jätteläge för Ronaldo som inte såg nöjd ut med att hans anfallskollega var på bollen.

I andra halvlek hade Pepe en boll i mål för Portugal när han nickade in bollen bakom Lloris vid bortre stolpen men vinkades av för offside.