TV: Mertens drömmål ordnade seger mot England - som missar förstaplatsen

UEFA Nations League (herr)

England behövde vinna för att ha chans på förstaplatsen.
Men så blev det inte - Belgien hade 2-0 efter 24 minuter.
Och flera mål blev det inte i matchen.

Det var ett pressat England som gästade Beligen i A-divisionens grupp 2 under söndagskvällen. Inför matchen placerade sig England på sju poäng samtidigt som Belgien toppade gruppen med nio poäng. Därav stod viktiga poäng på spel - men England fick en tuff start på matchen.

Redan i den tioende matchminuten satte Tielemans 1-0 efter ett distansskott. Och hemmalaget skulle utöka sin ledning. Drygt kvarten senare fick Belgien en frispark precis utanför straffområdeslinjen. Dries Mertens la upp bollen och skruvade den elegant över muren och in i mål. 2-0 Belgien.

Matchen spelades i Leuven, Belgien - den staden målskytten Dries Mertens kommer ifrån.

- Det är min hemstad och jag är glad över att spela och göra mål här. Jag spelade aldrig i A-laget, men jag spelade här fram tills jag var elva år - så det är speciellt, säger han enligt BBC.

Den första halvleken slutade 2-0 till Belgien. Det var första gången sedan 2009 som det engelska landslaget låg under med två mål i paus.

I den första halvleken fick vänsterbacken Ben Chilwell utgå på grund av en skada i ryggen. En tung smäll för England, som skapade en del från hans kant när han var på planen.

Annars skapade England inte alls mycket. Belgien hade kontroll på den andra halvleken. Jack Grealish och Harry Kane försökte och försökte, men det ville sig inte. Matchen slutade 2-0.

Resultatet innebär att England inte kan nå förstaplatsen, och missar chansen att nå slutspelet i Uefa Nations League. Belgien har i och med segern ett utmärkt utgångsläge inför den sista matchen, då Danmark väntar. Danmark vann mot Island efter ett sent avgörande på straff, och är två poäng bakom Belgien inför den sista matchen.

England har bara sju poäng inför den sista matchen. Gruppvinnaren går vidare till Nations League-slutspel som avgörs 2021.

- Jag tyckte vi var jättebra. Om vi spelar på den här nivån som vi gjorde i kväll, då tror jag vi kommer vinna flera matcher än vi förlorar, säger Englands tränare Gareth Southgate till Sky Sports.

Belgien: Courtois - Alderweireld, Denayer, Vertonghen, Meunier, Witsel, Tielemans, T. Hazard, Mertens, De Bruyne, Lukaku

EnglandPickford - Walker, Dier, Mings, Trippier, Rice, Henderson, Chilwell, Mount, Grealish, Kane