TV: Ny Haaland-succé - tvåmålsskytt när Norge demolerade Nordirland

Norge körde över Nordirland med 5-1 borta i Belfast.
Det efter succé från anfallsparet Erling Haaland-Alexander Sørloth.
- Vilket fysiskt fenomen han (Haaland) är, säger C More-experten Hanna Marklund.

Se höjdpunkterna från Nordirland-Norge i spelaren.

Lars Lagerbäcks Norge förlorade senast med 2-1 hemma mot Österrike i Nations League. Förlusten blev lagets första hemmaförlust på fyra år, och det var även första gången Lagerbäck tappade poäng på hemmaplan som norsk förbundskapten. Under måndagskvällen mötte Norge Nordirland på bortaplan i Belfast, där man jagade revansch från Österrike-matchen - och det fick man med råge.

Efter två minuter tog Norge ledningen direkt när Stefan Johansens långboll hittade Mohamed Elyounoussi, som tog emot på bröstet och satte 1-0 på volley. Bara fyra minuter senare kvitterade hemmalaget Nordirland genom Patrick McNair, innan Erling Haaland minuten senare återigen gav Norge ledningen med ett tungt skott utanför straffområdet.

3-1 kom efter 19 minuter, när den allsvenske bekantingen Haitam Aleesami hittade Alexander Sørloth i straffområdet som stötte in 3-1 till Norge.

Sørloth satte även fyran för Norge direkt efter halvtid. Haaland ifrån det nordirländska försvaret innan han serverade Sørloth framför öppet mål. Sørloth stötte enkelt in bollen i mål till 4-1 Norge.

5-1 gjorde Haaland själv med sitt andra mål i matchen. Nordirlands mittbackar tappade positionsspelet och 20-åringen löpte sig fri på ytan emellan de för att sedan läckert placera in 5-1 i bortre krysset.

- Vilket fysiskt fenomen han (Haaland) är, säger C More-experten Hanna Marklund.

5-1 stod sig matchen ut. Succé för anfallsparet Sørloth-Haaland, som var involverade i alla norska mål förutom det första. Norge åker ifrån detta landslagsuppehåll med en seger och en förlust (2-1 mot Österrike), medan Nordirland fått med sig ett kryss (1-1 mot Rumänien) och en förlust.

Nordirland: Peacock-Farrell - Smith, Cathcart, Ballard - Dallas, Thompson, Davis, Saville, Ferguson - McNair, Washington.

Norge: Jarstein - Elabdellaoui, Ajer, Hovland, Aleesami - Johansen, Henriksen, Normann, Elyounoussi - Haaland, Sørloth.