TV: Pickford dubbelhjälte i bronsmatchen - efter nervkittlande straffläggning

UEFA Nations League (herr)

Jordan Pickford blev stor hjälte i matchen om tredje pris mot Schweiz i Nations League.
Han satte både en straff och räddade sedan den sjätte och avgörande straffen.
- Jag var nervös, säger han till Sky Sports.

Se höjdpunkterna från matchen här.

England begick dubbla försvarsmisstag i torsdagens Nations League-semifinal mot Nederländerna och förlorade till slut med 3-1. Inför dagens bronsmatch mot Schweiz bestämde sig därför förbundskaptenen Gareth Southgate för att göra sju förändringar, bland dem John Stones och Ross Barkley som ersattes av Joe Gomez och Dele Alli.

Det var England som direkt kopplade greppet om matchen. Som så ofta förr var det Harry Kane, om än aningen ringrostig, som fick läget. Men Yann Sommer lyckades styra chippavslutet i ribban och ut. Ett par minuter senare fick torsdagens Englands-kapten Raheem Sterling en gyllene chans att sätta dit ledningsmålet, men hans avslut saknade såväl fart som precision och Sommer hade inga problem att greppa bollen.

England kom ut till den andra halvleken i samma höga tempo. Närmast ett ledningsmåls kom vänsterbacken Danny Rose, vars inlägg styrdes via en Schweiz-försvarare i stolpen och ut. Minuten efter fick Granit Xhaka en fin möjlighet att testa skottlyckan, men Arsenal-mittfältaren fick inte alls till det i skottögonblicket.

Schweiz tvingades till dubbla byten tidigt i den andra halvleken. Både Edimilson Fernandes och Xherdan Shaqiri byttes ut med skadeproblem.

Sent i den andra halvleken trodde England att man hade gjort det matchavgörande målet, men inbytte Callum Wilsons mål dömdes till slut bort efter en VAR-granskning.

Precis som i Englands semifinal slutade det oavgjort efter 90 minuter.

Sterling hade förlängningens första farliga chanser, men engelsmannen lyckades inte överlista Sommer då.

England gjorde en sista kraftsamling för att avgöra matchen innan det var dags för straffläggning. Både Barkley och Jadon Sancho kom in inför den andra förlängningskvarten.

Matchens sista möjlighet hade Sterling, men hans frispark tog i ribban.

6-5 England, Josip Drmic (Miss)

- Jag var nervös inför min straff, men vi hade tränat en del på det inför matchen, säger Pickford till Sky Sports.

- Det var en väldigt tuff match men vi visade karaktär och stark tro på oss själva.

Schweiz: Sommer - Schär, Akanji, Elvedi - Mbabu, Xhaka, Freuler, Rodríguez - Shaqiri, Seferovic, Fernandes

England: Pickford - Alexander-Arnold, Gomez, Maguire, Rose - Delph, Dier, Alli - Lingard, Kane, Sterling