Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Austin blir nästa MLS-klubb: "Redan ligans mest hatade lag"

Major League Soccer

Austin FC blir nästa lag in i MLS.
Texas-klubben blir ligans 27:e lag.
- Det här var ett av de mest komplicerade projekten i ligans historia, säger MLS-bossen Don Garber.

Foto: SCANPIX

Austins borgmästare Steve Adler, MLS-bossen Don Garber och Austins ägare Anthony Precourt.

2020 går Nashville och David Beckhams Inter Miami CF in i MLS. Året därefter kommer ytterligare en klubb att göra sitt inträde i ligan. Under natten till onsdagen, svensk tid, offentliggjordes det att Austin FC blir det 27:e laget i MLS.

Ligabossen Don Garber menar att det varit en speciell process att få Texas huvudstad in i MLS.

- Som allt annat som är värt att ha i livet så har resan att komma till Austin inte varit rak, och det var allt annat än lätt. Det här var ett av de mest komplicerade projekten i ligans historia, säger Garber enligt ligans hemsida.

Då det jublades rejält i Austin där laget presenterades inför 500 åskådare var det andra tongångar i andra delar i landet. USA Todays Andrew Joseph skriver i sin kolumn: "Austin FC kommer inte att ansluta till MLS förrän 2021, men är redan ligans mest hatade lag".

ANNONS

Joseph pekar ut ägaren Anthony Precourt som anledningen till det. Precourt ägde tidigare MLS-klubben Columbus Crew och meddelade 2017 att han planerade att flytta klubben till Austin, då Columbus inte ville bidra med en statligt finansierad arena. Protesterna blev enorma och MLS fick då ändra sina planer, och istället för att flytta Columbus till Austin så blir det en helt ny klubb i Texas.

Columbus togs vid årsskiftet över av ett par investerare som lovade att hålla kvar klubben i staden.

MLS har haft som plan de senaste åren att utöka ligan till 28 lag. Innan det målet är nått återstår alltså bara en klubb ytterligare.

Publicerad 2019-01-16 kl 09:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto