Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förre Dif-anfallaren aktuell för krig: "Om det inte slutar måste jag åka"

Major League Soccer

Den förre Djurgårdsanfallaren Yura Movsisyan kanske åker ut i krig.
Det uppger han själv efter att en ålderstigen konflikt mellan Armenien och Azerbajdzjan uppdagats.
- Jag sa till dem att om det inte slutar måste jag också åka, säger Movsisyan i ett amerikanskt radioprogram enligt news.am.

Foto: Bildbyrån.

Armenien och Azerbajdzjan är i konflikt om gränsregionen Nagorno-Karabach. I söndags uppgav BBC att 220 personer mist livet den senaste veckan och att regionens huvudstad Stepanakert har beskjutits med raketer.

Konflikten är ålderstigen. Både Armenien och Azerbajdzjan gör anspråk på området Nagorno-Karabach, som officiellt tillhör Azerbajdzjan, men där majoriteten av de 150 000 invånarna är armenier.

Det har tidigare varit vapenvila sedan 1994 - innan konflikten trappats upp igen. Nu, kan tidigare Djurgårdsanfallaren Yuri Mosisyan gå in i den väpnade konflikten. Movsisyan har redan berättat för sina barn att om inte kriget slutar så måste han också åka dit.

Annons

- Jag sa till dem att om det inte slutar måste jag också åka, säger Movsisyan i ett amerikanskt radioprogram enligt news.am.

Movsisyan har både armeniskt och amerikanskt medborgarskap. Han är uppväxt i Los Angeles, men har representerat det armeniska landslaget. Han har spelat i klubbar som Spartak Moskva, Krasnodar och Real Salt Lake, men i Sverige är han mest känd för sin korta lånesejour i Djurgården 2018. Där kännetecknas han för sin skallning på AIK:s Daniel Sundgren 16 minuter in i sitt första Stockholmsderby.

Varför Movsisyan kanske åker? För att andra ska slippa göra det. Framförallt de yngre.

- Min son frågar varför jag vill gå ut i krig. Jag sa till honom att om jag inte gör det nu så kommer han behöva åka om 20 år. Jag sa att han har tur som bor i USA, men om jag inte åker nu måste barn i hans ålder som bor i Armenien åka.

Annons
Publicerad 2020-10-07 kl 16:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto