Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Friberg lämnar Esbjerg: "Sista chansen att flytta utomlands"

USA

Det blev bara sex månader i Esbjerg för Erik Friberg. Nu säljs svensken till ett lag utomlands.
- Han ville bryta kontraktet och det har vi accepterat, säger tränaren Niels Frederiksen.

För ett par dagar sedan kunde Fotbollskanalen avslöja att den förre MFF-mittfältaren Erik Friberg lämnar Esbjerg efter bara ett halvår i klubben. Nästa anhalt blir, enligt Fotbollskanalens uppgifter, Seattle Sounders, där 29-åringen även gjort en tidigare sejour från 2010 till 2011.

Och nu bekräftar Esbjerg att Friberg begärt att få bryta sitt kontrakt, som han skrev med klubben så sent som den gångna vintern och som egentligen skulle sträcka sig över tre säsonger framöver. Den danska föreningen uppger att svensken flyttar till "ett lag utomlands", utan att precisera övergången närmare än så.

Huvudtränaren Niels Frederiksen beklagar beslutet, men konstaterar samtidigt att nedflyttningshotade Esbjerg inte kunnat använda Friberg i en roll där han får ut maximalt av sin kvalitet på fotbollsplanen.

ANNONS

Själv förklarar huvudpersonen sin flytt så här i ett pressmeddelande:

- Jag har trivts oerhört bra i Esbjerg, men ibland uppstår situationer där man ställs inför en möjlighet och måste fatta ett beslut. Om vi ska ha chansen att pröva på någonting utomlands innan vårt äldsta barn når skolåldern är det nu som gäller, säger han.

Publicerad 2015-06-29 kl 12:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto