Friberg vann svenskmötet i MLS-semin - men helt öppet inför returen

Major League Soccer

Erik Fribergs Seattle Sounders slog Axel Sjöbergs Colorado Rapids med 2-1 i det första mötet i MLS-slutspelets semifinal. Båda svenskarna startade.

Montreal vann den första semifinalen i MLS-fotbollen över Toronto. Men att 3-0-ledningen tappades till 3-2 var inte var Montreal hade räknat med.

- Vi vann, men det kändes som en förlust på grund av deras bortamål, säger Dominic Oduro, en av Montreals målskyttar.

Matchen kunde inte sättas i gång förrän 40 minuter efter utsatt tid eftersom domaren upptäckte att straffområdet var ett par meter för litet. De 61 000 på fullsatta Olympia-stadion i Montreal fick därför sitta och titta på när målarfärgen torkade efter ommålningen på konstgräset.

Returmatchen i Toronto spelas den 30 november.

Den andra semifinalen, mellan Seattle och Colorado, slutade 2-1. Seattles uruguayanske mittfältare Nicolas Lodeiro blev matchhjälte med sitt straffmål i den 61:a minuten. Returmötet spelas på söndag.

Publicerad 2016-11-23 kl 08:12