Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ibrahimovic: "Galaxy ville ge mig ett tioårskontrakt"

Major League Soccer

Zlatan Ibrahimovic skrev i vintras på ett nytt ettårskontrakt med LA Galaxy.
Men avtalet kunde sträckt sig betydligt längre, enligt svensken själv.
- Klubben ville ge mig ett tioårskontrakt, säger han till New York Times.

Foto: Bildbyrån.

Efter många rykten till olika klubbar i vintras skrev Zlatan Ibrahimovic till slut på ett nytt avtal med LA Galaxy. Det nya kontraktet sträcker sig över den här säsongen och gjorde honom till "designated player", vilket innebar att han nu tjänar ungefär 65 miljoner kronor om året. Men varför blev det bara en ettårig förlängning? Det var på svenskens inrådan, enligt honom själv.

- Klubben ville ge mig ett tioårskontrakt, men jag sa: "Ett år i taget". Jag behöver känna mig i bra fysisk from och jag vill inte sätta klubben i en situation där de har mig kvar även om jag inte kan prestera, säger han i en intervju med New York Times.

ANNONS

Svensken är också känd för sina utspel där han kritiserat andra spelare, men också höjt sig själv till skyarna genom att bland annat kalla sig ”Gud”. Men uttalandena är inget spel för galleriet - han är bara sig själv.

- Jag är ingen skådespelare. Jag kommer att lära från mina misstag, och jag kommer att göra misstag igen. Jag är inte perfekt, jag är bara mig själv.

Den amerikanska ligan, MLS, har nyss dragit igång. Zlatan nätade i den första matchen mot Chicago. I helgen var han utanför truppen på grund av skada.

Publicerad 2019-03-12 kl 12:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto