POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MAJOR LEAGUE SOCCER

Mardröm för Alvbåge - storförlust och otäck skada: "Ett rejält jack"

Foto: Eurosport 2

Det var en oerhört tung afton för John Alvbåge under ett enormt snöfall i Minnesota. En ny storförlust och den tidigare Blåvitt-målvakten tvingades lämna på bår efter en otäck skada i slutskedet.
- Det var ett rejält jack, säger tränaren Adrian Heath till Star Tribune efter matchen.

Det var långt ifrån optimala förhållanden för att spela fotboll när Minnesota tog emot Atlanta. Matchen var den första på hemmaplan för den nya MLS-klubben där svenskarna John Alvbåge och Mohammed Saeid, samt den tidigare Häcken-spelaren Rasmus Schüller håller till.

Snön föll tungt över arenan och det la sig ett tjockt täcke på planen, som bara växte under matchens gång. Vaktmästare fick komma in på planen under matchen och blåsa undan snö så att linjerna skulle synas.

I snöfallet så åkte Minnesota på en ny tung smäll. I premiären mot Portland förlorade laget med 5-1, och det skulle bli ännu större siffror den här gången. John Alvbåge fick på nytt släppa fem mål förbi sig.

Än värre blev det för Alvbåge i slutskedet av matchen. En framstörtande Hector Villalba tappade fotfästet i snön och dunkade in med dobbarna mot målvaktens knä. Målvakten vred sig i plågor och fick bäras ut på bår.

- Han har ett skärsår på knäskålen. Han är med läkarna nu så jag vet inte om det finns någon skada förutom såret. Det var ett rejält jack, säger tränaren Adrian Heath till Star Tribune, och förklarar att målvakten kommer att röntgas under måndagen.

Efter att Alvbåge gått ut fastställdes slutresultatet 6-1 till Atlanta. Mohammed Saeid spelade hela matchen och Rasmus Schüller byttes ut i den 72:a minuten.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2017-03-13 kl 07:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå