Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

McVey om Miami-flytten, Beckham och Higuain: "Väldigt ödmjuk"

Major League Soccer

Christopher McVey är förste svensk i Inter Miami.
Nu ska 24-åringen bidra till David Beckhams storsatsning.
- Det är fräckt, säger förre Elfsborg-backen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

För fyra år sedan var den engelske legendaren David Beckham med och startade upp den nya MLS-klubben Inter Miami. Beckham är i dagsläget president i klubben, som i år gör sin tredje säsong i MLS.

Inter Miami har en ambition om att bli en storklubb i USA, och har under senaste åren värvat meriterade spelare som Kieran Gibbs, DeAndre Yedlin, Blaise Matuidi och Gonzalo Higuain. Samtidigt leder den tidigare engelske landslagsspelaren Phil Neville laget.

I vinter värvade Inter Miami svenskt för första gången - Christopher McVey från Elfsborg. Den 24-årige backen behövde inte fundera länge över möjligheten att flytta till klubben.

ANNONS

- Så fort jag hörde att det fanns intresse blev jag intresserad, och när det väl blev konkret var jag sugen på det. Det är många stora spelare här och det är en väldigt intressant klubb, precis som platsen där klubben ligger, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Det kändes som att allt föll på plats ganska bra. Jag har även varit i Elfsborg under nästan hela min karriär, utöver ett år på lån hos Dalkurd, så jag kände också att jag var redo för något nytt och att testa på något annat, byta miljö och spela utomlands, vilket väl är något som alla vill göra under karriären. Det är verkligen jättekul att det gick i lås.

McVey har under senaste två åren gjort 29 seriematcher med Elfsborg och får nu testa på en ny liga i ett nytt land. Han har samtidigt redan koppling till USA, då han är halvamerikan genom sin pappa, som är från delstaten Indiana. 

ANNONS

- Det är klart att det hjälper till med tanke på hur det fungerar här med hur många utländska spelare klubbar får ha, men det hade också kunnat bli något annat ställe som inte var USA. MLS, som liga, växer mycket och den här klubben är en av de klubbarna som jag helst ville gå till i MLS, så det känns väldigt, väldigt bra, säger han.

McVey, som skrev på i mitten av januari, är så här långt imponerad av miljön som han kommit till i Inter Miami. 

- Allt runt om med faciliteter och alla som jobbar här är toppklass. Det finns väldigt många fler som arbetar runt om här, som har koll på allt vad gäller kost och annat. Det är flera sjukgymnaster, läkare och massörer, vilket gör att det känns väldigt professionellt. Det är också viktigt för mig med att allt runt om planen är väldigt bra. Då är det enklare att göra jobbet på planen sen också. Det är en ganska ny klubb, men klubben har som mål att vinna matcher, vilket jag också har som mål. Jag hoppas kunna hjälpa till att göra det.

ANNONS

McVey har ännu inte träffat presidenten David Beckham, men märker att det finns ett stort engagemang hos engelsmannen, precis som från de andra i ledningen.

- Jag har inte träffat honom ännu, men jag kommer väl göra det i samband med första tävlingsmatchen, som är den 26 februari. Man märker att Beckham och hela ägargruppen, då inte bara det är han utan även två till, lägger ner mycket pengar och resurser på att det ska bli en stor klubb. Det är fräckt.

24-åringen har även fått vänja sig vid att träna och spela matcher med tidigare världsstjärnor som Gonzalo Higuain. McVey tror att toppspelarna kan hjälpa honom att utvecklas vidare som fotbollsspelare.

- Det är väldigt, väldigt bra för mig också. Det är sådana man sett spela när man var yngre, och det är väldigt stora namn. Det är jättepositivt, då man kan lära sig väldigt mycket. De har varit med i toppfotbollen och vet vad som krävs, så förhoppningsvis kan man lära sig mycket av dem.

ANNONS

Hur är Higuain i omklädningsrummet?
- Han är en väldigt trevlig person, och jag tycker även det är många sköna grabbar i hela laget. Gonzalo är väldigt ödmjuk och man märker inte av att han har varit och är en stor stjärna. Han är väldigt ödmjuk och det känns bara som han är en lagkamrat. Det blir nästan som att man tycker om honom ännu mer, så det är roligt.

Har det varit lätt att komma in i gruppen?
- Väldigt! Det är många amerikaner och amerikaner är lite enklare att prata med när man är ny kontra hur det är i Sverige när man är ny i en grupp, så det har varit väldigt bra.

Är det lätt att ta plats när det är så stora namn?
- Det är inget jag funderar på så. Jag går ut och gör min grej. Jag vet vilket jobb som krävs av mig och vad de förväntar sig av mig, så jag fokuserar på det. Man har respekt för dem, men man måste samtidigt göra jobbet och det är det som man har fokus. Jag fokuserar inte så mycket på det. Nu är det mina lagkamrater och inte så mycket mer än så.

ANNONS

Vidare uttalade sig nyligen även tränaren Phil Neville, i amerikansk press, om att han uppskattar McVey som spelare. Neville sa att McVey inte säger så mycket och gör sitt jobb på ett väldigt bra sätt. 24-åringen blir i sin tur glad över att höra om tränarens ord.

- Det är väldigt kul att höra, speciellt från en sådan legendar. Det känns väldigt bra och de värvade även hit mig och har haft koll på mig. Det är en ära att man gjort det så pass bra och visat att man förtjänar en plats och en sådan här chans. Det är väldigt roligt.

McVey är även imponerad av Neville, som tränare, så här långt.

- Nu har jag inte varit här jättelänge, men han är väldigt jordnära och pratar med alla. Han får en att känna sig välkommen. Sedan märker man även taktiskt att han spelat toppfotboll och vet vad som krävs. Det märker man på videogenomgångar och under träningar. De är väldigt sköna utanför planen, men när det är träning är det stenhårt fokus, så jag tycker han är grym, säger backen. 

ANNONS

Hittills har McVey fått gott om speltid i träningsmatcher, och hoppas nu även att det fortsätter så när säsongen drar igång i MLS.

- Jag har startat i princip alla matcher, så det känns väldigt bra. Jag har som mål att jag ska fortsätta göra det hela säsongen, men det är tränarna som tar ut det bästa laget för matcherna. Förhoppningsvis är jag en av dem.

I fjol slutade Inter Miami på elfte plats i den östra divisionen och missade slutspel, men det är samtidigt välkänt att det kan gå snabbt i MLS, då lag kan gå från att vara botten- till topplag mellan olika säsonger.

McVey tror och hoppas på en fin första säsong med Miami i ligaspelet.

- Jag hoppas på det, men sedan är det tidigt nu. Vi märker att det blir bättre för varje vecka, men jag har inte spelat här tidigare, så jag har inte jättebra koll på hur alla lag är här. Jag har samtidigt en jättestor tro på laget. Det är många unga, hungriga spelare blandat med många stjärnor och rutinerade äldre, som har koll på det, så förhoppningsvis kan det bli riktigt bra. Vi fokuserar på att vinna varje match och sedan får vi se hur långt det räcker.

ANNONS

Inter Miami inleder säsongen mot Chicago Fire natten till söndagen den 27 februari. 

Publicerad 2022-02-16 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto