Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pettersson kan få nederländsk ikon som tränare: "Han är huvudkandidat"

Major League Soccer

Tom Petterssons FC Cincinnati är på tränarjakt.
Klubben bekräftar nu att Jaap Stam är ett hett spår.
- Han är huvudkandidat, säger klubbpresidenten Jeff Berding till Cincinnati Enquirer enligt VI.

Foto: Bildbyrån.

Tom Pettersson lämnade efter förra säsongen Östersunds FK och mittbacken hamnade i MLS-klubben FC Cincinnati. Där var det inledningsvis annat än lugnt och stillsamt. Två veckor före ligapremiären avgick dåvarande tränaren Ron Jans efter att ha uttryckt sig rasistiskt framför sina spelare, vilket flera medier rapporterat om.

- Det där har jag ingen jättelust att gå in på. Vi har ingen tränare för tillfället heller, det har varit vår assisterande som har gått in och det är fortfarande han som har huvudansvaret till det kommer en ny tränare. Men det är något man helst hade varit utan under försäsongen. Det är aldrig bra att ett lag står utan tränare, sa Pettersson till Fotbollskanalen för en månad sedan .

Annons

Klubben har ännu inte rekryterat någon ny tränare, men man har ett huvudspår i jakten. Klubbpresidenten Jeff Berding bekräftar att den nederländske legendaren Jaap Stam är högaktuell för uppdraget.

- Jag skulle inte peka ut honom som den enda kandidaten, men han är huvudkandidat, säger Berding till Cincinnati Enquirer enligt Voetbal International.

Han fortsätter:

- Vi måste göra lite extra arbete. Ett av hindren är att USA:s gränser till Europa är stängda på grund av coronaviruset.

Stam har stått utan klubb sedan han avgick från sin post i Feyenoord i slutet av oktober. Som spelare representerade Stam klubbar som Manchester United och Milan.

Publicerad 2020-05-17 kl 14:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto