Major League Soccer

Wayne Rooney drömmålade i natt för D.C. United i MLS.
Engelsmannen lyfte in bollen långt utifrån till 5-0-seger.
- Ett viktigt mål, säger Rooney efter matchen.

Tidigare engelske landslagsanfallaren Wayne Rooney, 32, lämnade tidigare i år Everton för D.C. United och fick under sommaren upp farten med poängproduktionen i MLS. I natt höll han sig framme igen i 5-0-segern mot Montreal med dubbla fullträffar.

Rooney, som inför kvällens match var noterad för fem mål i år, utökade i den 48:e minuten till 2-0 med ett kyligt avslut från straffområdeslinjen i mål, men bjöd först i den 82:e minuten på matchens delikatess på Audi Field.

- Det var ett viktigt mål direkt efter halvtid. Vi var också fantastiska efter det, så det var ett bra resultat för oss, då Montreal kanske tappar lite självförtroende, medan vi har bra självförtroende efter den här matchen och är i en bra position för att ta oss till slutspel, säger Rooney efter matchen i ett klipp på D.C. Uniteds Twitter-konto.

Rooney fick tag i bollen efter att motståndarmålvakten avvärjde ett friläge, kickade upp bollen till sig själv och lyfte bollen över Evan Busch i mål runt 15 meter utanför straffområdet till 5-0.

Rooney är därmed numera noterad för sju mål och sex assist på 15 matcher i år i MLS. För D.C. United var segern också av stor vikt, då laget är på jakt efter den sista slutspelsplatsen i den östra divisionen och nu är placerat på sjundeplats med två poäng upp till just Montreal Impact på slutspelsplats. Rooney lag har däremot två matcher mindre spelade med fem matcher kvar av säsongen.