Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rooney öppnar för tränarroll efter karriären: ”Fotboll är det jag känner till”

Major League Soccer

Wayne Rooney har tre år kvar på kontraktet med DC United.
Nu öppnar engelsmannen för att bli tränare efter karriärens slut.
- Fotboll är det jag känner till, det är vad jag gjort hela mitt liv, säger han enligt Sky Sports.

Foto: SCANPIX

Wayne Rooney har flera år bakom sig i både Everton och Manchester United. Just nu spelar han för MLS-klubben DC United där hans kontrakt går ut i slutet av 2021.

Om engelsmannen, som hunnit bli 32 år, lägger skorna på hyllan då återstår att se. Men när han väl gör det öppnar han för att fortsätta inom fotbollen – som tränare.

- Fotboll är det jag känner till. Det är vad jag har gjort i hela mitt liv. Jag tycker det är jobbigt att se spelare som har haft fina karriärer, precis som jag har haft, som bara slutar. De har varit fotbollsspelare sedan de var unga och sedan slutar de bara, säger Rooney enligt Sky Sports.

ANNONS

Två andra engelsmän som tagit steget in i tränarrollen är Steven Gerrard och Frank Lampard. Gerrard tränar just nu Rangers medan Lampard basar över Championsship-klubben Derby.

- Gerrard och Lampar har flyttat in i managerrollen och jag tycker att det är fantastiskt för dem två. Det är helt rätt tid för unga engelska tränare att kliva fram. Jag är säker på att det om 2-3 år kommer finnas klubbar i Premier League som vill ha dem, säger Rooney.

Publicerad 2018-09-16 kl 12:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto