Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sjöberg utvisad i kallaste MLS-matchen någonsin: "Blev väldigt förvånad"

Major League Soccer

Åtta minusgrader och ymnigt snöfall.
Då blev Axel Sjöberg utvisad efter 27 minuter i MLS-premiären.
- För mig var det lite oförståeligt, säger Colorado Rapids-svensken till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån/TT.

USA med sin väldiga yta bjuder på minst sagt varierande klimat i mars månad. Det fick inte minst Colorado Rapids-svensken Axel Sjöberg, 27, erfara i premiäromgången av MLS. När hans lag ställdes mot fjolårsfinalisten Portland Timbers var det vid avspark åtta minusgrader i luften. Det är den kyligaste uppmätta temperaturen någonsin vid en MLS-match, enligt ligans egna hemsida.

- Det var en intressant match, det kom ju väldigt mycket snö och framför allt i slutet av första halvlek och i andra halvlek. Det var inte särskilt lättspelat och det var ju den kallaste matchen i MLS historia. Det var en speciell första omgång, men samtidigt var det skönt att dra igång serien med en första hemmamatch, säger den reslige försvararen till Fotbollskanalen.

ANNONS

Har du någonsin upplevt något liknande?
- Nu var ju inte jag på planen… Så jag behövde inte spela i det absolut värsta, men jag har ju spelat i snö tidigare. Jag spelade ju hela min ungdomskarriär i Sverige, så då har det blivit en del snöfotboll - men jag har aldrig spelat någon professionell match i så mycket snö som det var i går.

Hur var det rent spelmässigt?
- Det gick okej. Förhållande gjorde det ju svårt att spela bollen efter backen och planen var okej innan snön kom. Men den var långtifrån perfekt, så man försöka hota mer bakom backlinjen med lite längre bollar och försöka att inte ta alltför mycket risker inne på mittfältet. Vi försökte ändå spela i början av matchen och jag tyckte att vi gjorde det helt okej tills att jag lämnade.

Nej, Sjöbergs tid på planen blev inte särskilt långvarig. När matchen var 27 minuter gammal blev han utvisad efter en handssituation i eget straffområdet och Portland tilldömdes straff.

ANNONS

- De fick en hörna och jag har för mig att bollen gick ut igen och de hade något kombinationsspel utanför boxen. Det slutade med att bollen går mot bortre stolpen till en kille som står relativt öppen. Jag slänger mig för att täcka skott och då skjuter han och då går den på min bakre hand. Jag tänkte att jag slänger mig med båda benen åt ett håll och har armarna bakom mig och då träffar den handen, säger Sjöberg och fortsätter:

- Jag tänkte att det inte var någonting mer med det. De gjorde mål och jag trodde att målet skulle gå igenom. Det tog domaren tillbaka och dömde straff. Då tänkte jag och mina lagkamrater "fine", den träffade handen. Det var ingenting mer med det, men sedan så tog han upp det röda kortet och då blev jag väldigt förvånad. Förvånad först - sedan frustrerad.

I och med det röda kortet är nu Sjöberg avstängd i nästa omgång mot Gustav Svenssons Seattle Sounders. Det var inte det här sättet som 27-åringen ville öppna säsongen.

ANNONS

Det var inte den starten jag hade tänkt mig. Det är såklart surt och framför allt när det var i en situation där jag inte hade någon tanke att förstöra spelet på något sätt, utan det var en ren och skär olyckshändelse. Som spelare tycker jag att det enda sättet man kan utdela ett rött kort på är när man säger att man gjorde det med flit, jag hann inte ens reagera när bollen var så nära. För mig var det lite oförståeligt.

Däremot finns det ingenting ont som inte för någonting gott med sig. Portland gick mot en 3-2-seger, men då klev Andre Shinyashiki fram och fixade en poäng åt hemmalaget på Dick's Sporting Goods Arena.

- Med tanke på hur matchen utvecklade sig så var vi nöjda med resultatet. Dels på grund av min utvisning och att vi var tvungna att komma tillbaka två gånger från underläge. Det var ett viktigt resultat för oss med tanke på omständigheterna. Att ta en poäng hemma sent är en moralhöjare.

ANNONS

Nu ser Sjöberg fram emot en förhoppningsvis lång säsong med Colorado Rapids och målet är att ta sig till slutspel.

- Vi har en hel del nya spelare, vi försöker bygga någonting nytt och tar det just nu match för match. Jag tror vi har ett bra lag i år. Men jag tror nästan att varenda lag i MLS har som mål att ta sig till slutspel, för så är det i den här ligan.

Publicerad 2019-03-03 kl 20:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto