Svensken och tidigare Bajen-tränaren förlorade MLS-finalen efter chockstart

Major League Soccer

Det blev ingen MLS-titel för svensken Mohammed Saeid och den tidigare Bajen-tränaren Gregg Berhalter. Portland Timbers chockstart med två mål de första sju minuterna räckte till seger med 2-1 över Columbus.

Mohammed Saeid, som spelade i Örebro SK mellan 2012 och 2014, var tillsammans med den tidigare Hammarby-tränaren Gregg Berhalter ute efter MLS-titeln när deras Columbus Crew mötte överraskningen Portland Timbers hemma på Mapfre Stadium. Men efter en riktigt pangstart från gästerna orkade aldrig Columbus resa sig.

Efter bara 30 sekunder tog Portland ledningen när Columbus-målvakten Steve Clark stod för en jättebjudning. Clark rensade bollen på en framrusande Diego Valeri och in i mål. I den sjunde minuten byggde Portland på chockstarten när Rodney Wallace dök fram och nickade in 2-0.

I den 18:e minuten visade MLS-skyttekungen Kei Kamara att Columbus inte tänkte vika ner sig. Efter målvaktsslarv från norrmannen Adam Larsen Kwarasey plockade anfallaren upp bollen och kunde trycka in reduceringen.

Men kvitteringsjakten uteblev något för Columbus Crew. Istället var det Portland som hade flera lägen att stänga matchen.

Mohammed Saeid hoppade in för kvitteringsjagande Columbus i den 79:e minuten, men kunde inte påverka resultatet. Portland vann med 2-1 och bröt ut i ett vilt firande när klubbens första MLS-titel någonsin var ett faktum.

Publicerad 2015-12-07 kl 00:19