TV: LA Galaxy utslaget ur MLS-slutspelet - kan ha varit Zlatans sista match

MLS Cup Playoffs

Zlatan Ibrahimovic kan möjligen ha gjort sin sista match i kärriären.
LA Galaxy förlorade i natt mot Los Angeles FC, trots mål och assist från svensken.
- Jag tycker att vi gör vårt max i dag, säger stjärnan efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Inför Los Angeles Galaxys första slutspelsmatch i MLS mot Minnesota öppnade Zlatan Ibrahimovic för att det skulle kunna bli hans sista match i karriären.

- Det kan bli så, sa svensken enligt LA Sports Access.

Galaxy lyckades dock vinna matchen mot Minnesota och ta sig vidare till kvartsfinal i slutspelet. Där väntade Los Angeles FC och det var en utmaningen som blev för tuff för Zlatan och hans lagkamrater.

LA Galaxy fick en mardrömsstart på derbyt och LAFC hade efter dryga tio minuter haft två skott i ramverket. Efter en kvart tog också LAFC ledningen genom skyttekungen Carlos Vela. Innan den första halvleken var färdigspelad hann också Vela göra 2-0, men lite föra paus vaknade Galaxy till liv och inte minst 38-årige Zlatan Ibrahimovic.

Några minuter före paus fick svensken bollen lite utanför straffområdet och därefter slog han en precis passning till Cristian Pavon. Argentinaren placerade sedan in 2-1.

Tio minuter in i matchens andra akt presenterade sig Zlatan också i målprotokollet. Efter försvarsmisstag i LAFC fick han bollen och skickade iväg ett skott. Trots att det knappt var styrfart på avslutet gick in den bakom LAFC:s målvakt.

Då gick Galaxys rival på knock och gjorde både 3-2 och 4-2. LA Galaxy reducerade visserligen till 4-2, men men med tio miniter satte LAFC spiken i kistan genom att göra 5-3, vilket blev matchens slutresultat.

- Jag tycker att vi gör vårt max i dag. Oavsett om vi vann eller förlorade så tycker jag att vi gjorde vårt max, säger han efter matchen.

Svensken passade också på att ge LAFC en pik.

- Jag gjorde LAFC känt. Jag gjorde till och med (Carlos) Vela känd. Så de borde vara glada.

Zlatan Ibrahimovic har kontrakt med LA Galaxy året ut. Det har ryktats om att bland annat Inter och Napoli är intresserade av att knyta till sig anfallaren.