TV: Zlatan Ibrahimovic glödhet - målskytt i svenskmöte

Zlatan Ibrahimovic har inlett säsongen starkt.
I 2-1-segern mot Houston Dynamo nätade han igen.

Se Zlatans mål i Sporten i spelaren.

Zlatan Ibrahimovic visar inga tecken på att karriären skulle börja lida mot sitt slut. Årets säsong har han inlett på bästa möjliga sett då han nätat i varenda match han framträtt i. Mötet med Adam Lundqvists Houston Dynamo var inte något undantag.

Efter dryga halvtimmen tilldömdes LA Galaxy straff och den fick Zlatan Ibrahimovic förvalta. Anfallaren slog straffen i målvaktens vänstra hörn och John Willis i Houston-målet var på bollen, men målvakten lyckades inte hålla emot och 1-0 var ett faktum. Målet var Zlatans sjunde på fem ligamatcher och han ligger nu på andraplats i skytteligan, vilken mexikanen Carlos Vela toppar på åtta mål. Målet innebar också att Zlatan gjort 29 mål på sina 32 första MLS-matcher. Med det är han tre mål ifrån ett MLS-rekord, noterar Goal. Mamadou Diallo gjorde 32 mål på sina första 34 matcher, alltså en komplett grundsäsong i MLS, 2000 och 2001. Zlatan kan tangera det eller gå förbi om han spelar och nätar mot Minnesota United på onsdag och Real Salt Lake på söndag om en vecka.

I matchens andra akt kvitterade Houston Dynamo genom Alberth Elis på straff och beslutet tilldömdes efter VAR-granskning. Det beslutet kritiserade Zlatan Ibrahimovic med ett kaxigt utspel efter matchen.

- Kanske kommer MLS att straffa mig, men det jag som är MLS, så oroa er inte, sa han enligt AP.

1-1 stod sig länge. Men med bara ett par minuter kvar att spela nådde nyförvärvet Diego Polenta högst på en hörna och nickade in 2-1 för LA Galaxy och det räckte för att vinna matchen. Därmed har Galaxy nu spelat ihop 18 poäng på sju ligaomgångar. Houston står på 13 poäng efter sex omgångar. Både Zlatan och Adam Lundqvist spelade 90 minuter för sina respektive lag.