USA körde över Mexiko - OS-platsen säkrad

USA

USA fortsätter att imponera under nya tränaren Vlatko Andonovski.
Under natten mot lördagen besegrade världsmästarna Mexiko med hela 4-0 och är därmed klara för OS i sommar.

Vlatko Andonovski tog nyligen över USA:s landslag efter Jill Ellis och förväntningarna var höga efter sommarens succé i VM som slutade med en guldmedalj, men starten har inte varit något annat än flygande för den 43-årige doldisen. I USA:s kvalgrupp gick världsmästarna rent med hela 18+ i målskillnad - och under natten mot lördagen besegrade USA Mexiko med hela 4-0. En vinst som innebar en säkrad plats till OS 2020 i Tokyo, Japan.

Rose Lavelle öppnade målskyttet redan i den 5:e minuten med ett långskott som letade sig in i bortre. Tio minuter senare var det dags igen, denna gång på hörna. Megan Rapinoes hörna studsade fram till Samantha Mewis som slog bollen upp i nättaket. 2-0, ett resultat som höll sig till halvtid.

I den 67:e minuten var det dags igen. USA fick en frispark precis utanför straffområdet. En frispark som Samantha Mewis förvaltade på bästa sätt med ett lågt pressat skott som letade sig in i bortre hörnet. Tätt därefter punkterade USA:s Christen Press matchen med en vacker chip över Mexikos målvakt.

En klar seger för USA som i och med segern är det åttonde laget att kvalicifera sig för sommarens OS i Tokyo. Andra lag som redan är klara är Japan, Brasilien, Nya Zeeland, Nederländerna, Sverige, England och Kanada.

Publicerad 2020-02-08 kl 14:00