Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

USA:s damlandslag vittnar om könsdiskriminering - stämmer förbundet

USA

USA ställs i sommar mot Sverige i VM i Frankrike.
Nu, bara månader till mästerskapet, stämmer damlandslaget förbundet.
Detta för könsdiskriminering, skriver The New York Times. 

Foto: Bildbyrån.

Sverige ställs i sommar mot USA i gruppspelet i VM i Frankrike. Nu, bara några månader innan mästerskapet, har en konflikt brutit ut mellan USA:s damlandslag, som är regerande världsmästare, och det amerikanska fotbollsförbundet. 

The New York Times rapporterar att 28 amerikanska landslagsspelare stämmer det amerikanska fotbollsförbundet för "institutionaliserad könsdiskriminering". Spelarna skriver, enligt tidningen, i stämningen att de undera flera års tid har utsatts för diskriminering genom sämre ersättning och sämre förutsättningar än det amerikanska herrlandslaget.

USA:s damlandslag har även tidigare vittnat om sämre förutsättningar än herrspelarna och våren 2016, så anmälde även fem spelare i landslaget förbundet till de amerikanska myndigheterna. De ville då att myndigheterna skulle utreda om USA:s fotbollsförbund bryter mot landets lagar gällande diskriminering. I det fallet handlade det bland annat om att damspelarna får 40 procent av vad herrarna har i ersättning. 

ANNONS
Publicerad 2019-03-08 kl 17:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto