Zlatans Galaxy rasade ihop - missar slutspelsplatsen

Major League Soccer

På väg mot den sista slutspelsplatsen.
Men LA Galaxy rasade ihop – och förlorade när det gällde som mest.

Los Angeles Galaxy och Zlatan Ibrahimovic var på söndagskvällen på väg att göra det som skulle krävas för att förlänga säsongen ytterligare - och säkra den sista platsen i slutspelet. Hemma mot Houston Dynamo gick laget upp i en 2-0-ledning i paus efter två mål av Ola Kamara och allt gick enligt planerna för hemmalaget.

Norrmannen Kamaras första mål kom då han omarkerad fick gå upp och nicka in bollen i nät och bara minuterna senare mötte anfallaren Ashley Coles fina inspel från kanten och stötte in 2-0.

Men i den andra halvleken rasade Ibrahimovics lag ihop som ett korthus. Houston, med Adam Lundqvist som inhoppare, vände och vann matchen med 3-2, vilket gör att Galaxy missar slutspelet som man hade chans till.

I och med förlusten slutar laget på sjunde plats i den västra konferensen av grundserien, de sex främsta går till slutspel, en poäng efter Real Salt Lake. Säsongen är över för Galaxy och för Zlatan Ibrahimovics del kan anfallaren se tillbaka på en imponerande säsong när det totalt blev 22 ligamål för svensken.

Vad som nu händer för Zlatans del återstår att se. Kontraket med Galaxy gäller över 2019, men svensken har kopplats ihop med en flytt till Real Madrid, men även till Serie A och Milan.