POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

125 matcher på två år – Matuidi fortsätter springa

En sympatisk maratonlöpare med bra grundteknik och en konstant vilja att lära sig är varje tränares drömspelare. Deschamps har förmodligen världens bästa tvåvägsmittfältare att använda sig av under VM.

Under de senaste dagarna har fransmännen och förbundskaptenen Didier Deschamps lyft fram 27-åringen Blaise Matuidi. Matuidi spelade säsongen 2012/2013 62 matcher, och i år är siffran uppe i 63, enligt L'Équipe. Han fick visserligen starta ett par matcher på bänken för PSG under våren för att vila, men av de 125 matcherna under de två senaste åren har han startat nästan varenda en. 

Under VM har han än så länge sprungit 21,8 kilometer mot Honduras och Schweiz, och samtidigt är han även den spelaren som har slagit flest passningar i Frankrikes lag. På presskonferensen i lördags skämtade Deschamps om Matuidis löpkapacitet, och menade att Matuidi inte behövde ta planet mellan Porto Alegre och Rio de Janeiro.

- Han ville inte ta planet hit. Han springer ju fortfarande, sa Deschamps enligt AP. 

Även om Deschamps internt har skämtat om Matuidis brist på skotteknik så har Matuidi nu gjort fyra mål på sina sex senaste landskamper. I en tidigare intervju med L'Équipe berättade Matuidi att han brukade kolla mycket på Ramires, men han vill också lyfta fram PSG:s tidigare assisterande tränare Claude Makélélé.

- Makélélé spelar en viktig roll i min utveckling. I tidigare klubbar har jag inte haft en chans att träffa någon som honom. Jag ställer massa frågor och får ofta bra svar.

PSG fick kritik när de värvade Matuidi, och ingen trodde att chansvärvningen från Saint-Étienne skulle räcka till på högsta nivå. Han presenterades som en värvning i bakgrunden till Javier Pastore, Salvatore Sirigu, och Jérémy Ménez, och kunde lika gärna ha hamnat i Newcastle som ersättare för Kevin Nolan. I februari i år skrev han på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2018 och gör honom till en av PSG:s bäst betalda spelare.

Publicerad 2014-06-25 kl 12:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå