POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

"Afrikanska tränare får aldrig chansen"

Foto: AP

Nästa

Avbryt
Försök igen

Nigerias förbundskapten Stephen Keshi irriterad på att afrikanska tränare gör grovjobbet i kvalet och västerländska förbundskaptener styr i VM. 

- Jag tycker att det är fel, säger Keshi.

2010 tog svenske Lars Lagerbäck över Nigerias landslag bara månader innan VM-premiären i Sydafrika. Shaibu Amodu hade lyckats ta Nigeria tillbaka till VM men fick sedan inte chansen att leda landslaget i VM-slutspelet. 

Ett allt vanligare tilltag från de afrikanska fotbollsförbunden är att ersätta de afrikanska tränarna med västerländska så fort det vankas matcher på den allra största fotbollsscenen. 

- Vi har aldrig fått chansen eller möjligheten att visa vad vi kan göra, säger en uppenbart uppgiven och irriterad nigeriansk förbundskapten, Stephen Keshi, på presskonferensen inför matchen mot Iran ikväll.

- Det största problemet är att man gör skitjobbet för att kvala till VM som afrikansk tränare, när man kommer till den stora scenen så tror förbundet att man inte har erfarenheten. De tycker jag är fel. Får man inte chsansen, hur ska man få erfarenheten och bli bättre då?

Keshi tog över som förbundskapten för Nigerias landslag 2011 och är en av två profiler som vunnit Afrikanska mästerskapen både som spelare och tränare. Nu leder han sitt landslag i VM och hoppas att fler afrikanska tränare får chansen i framtiden. 

- Det finns många afrikanska tränare som kan göra afrikanerna stotla men de får aldrig chansen att göra det.

Publicerad 2014-06-16 kl 13:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå