POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Algeriet tror på fortsatt succé

Foto: SCANPIX

Raïs M'Bolhi

Ett lag för framtiden. Det var så spelarna ville se på prestationen efter förlusten mot Tyskland.

- Vi har visat att Algeriet kan slåss med andra toppnationer, säger målvakten Rais M'Bolhi efter sortin från fotbolls-VM.

 

Prestationen var det inget fel på. Algeriet låg lågt, låg rätt — och satsade på snabba kontringar under måndagskvällens åttondelsfinal på VM-arenan Beira-Rio i Porto Alegre.

Det var ett spel som skakade om Tyskland.

Men inget som fällde stornationen.

- Vi var nära. Nära att göra något extraordinärt. Tyskland verkade börja tvivla under förlängningen och det kändes som att vi skulle nå straffarna, men de visste vad de skulle göra, sade Madjid Bouguerra och konstaterade att det var fysiken som till slut blev skillnaden.

- Klart att alla var trötta. Det är helt normalt, vi är ju i slutet av säsongen, har spelat många matcher och det är övertid. Men, ja, det var svårt under förlängningen.

Bortdömt mål

Försvararen Bouguerra var som sagt nöjd med Algeriets äventyr under fotbolls-VM i Brasilien. Men han lämnar den gigantiska nationen med en fråga.

31-åringen tror sig veta svaret, men hade gärna fått veta vad som hänt om inte lagkamraten Islam Slimanis nickmål i den 17:e minuten blivit bortvinkat för offside.

- Jag tror att målet i första halvlek hade kunnat hjälpa oss. Vi hade fått mer självförtroende, vi hade blivit starkare och trott mer. Vi hade behövt det där målet som aldrig kom, sade han.

Hyllade Halilhodzic

Både Bouguerra och målvakten Rais M'Bolhi passade sedan på att hylla förbundskaptenen Vahid Halilhodzic, som inte kom till presskonferensen efter matchen, innan de lämnade det källarrum som fungerat som pressrum under tiden som fotbolls-VM spelades i staden.

- Vi nådde åttondelsfinal i det här mästerskapet, och det är tack vare honom. Vi vet inte vad som händer med honom nu, men vi vill alla tacka honom för allt arbete som han lagt ner på laget, sade M'Bolhi.

 

Publicerad 2014-07-01 kl 08:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå