Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

ALLT inför VM-finalen - ingen hatt, inget guld för Argentina

Foto: Scanpix

Messi, maskoten Fuleco och Ronaldo.

Argentina och Tyskland kommer att göra upp i en VM-final för tredje gången - ett nytt rekord.

Tråkigare för Messi och gänget är att landet bara har vunnit guld när maskoten har burit hatt. VM 2014:s Fuleco, bältdjuret, är hattlös.

Det är den vanligaste finalen genom tiderna, men också den vanligaste matchen i VM-historien. Tyskland och Argentina har mötts hela sju gånger i och med söndagens tillställning, lika många gånger som Sverige har mött Brasilien och Tyskland har mött Serbien (om man räknar med Jugoslavien).

Om Tyskland vinner guldet på söndag kommer det att ha fyra VM-titlar. Det skulle ta upp dem till delad andraplats med Italien. Bara Brasilien har fler, med fem. Sju spelare i laget var inte ens födda när Tyskland senast lyfte bucklan: Schürrle, Kramer, Mustafi, Durm, Götze, Draxler och Ginter.

För Argentina blir det den femte VM-finalen. Laget, som inte har legat under en enda gång hittills i VM, leds givetvis av Leo Messi. Hur har han varit i VM? Bra, får man säga. Förutom sina avgörande mål har den korte magikern lyckats med flest dribblingar i hela mästerskapet (82). Brunkaren Javier Mascherano? Han har både försökt sig på och lyckats med flest antal passningar i VM (imponerande 561 respektive 480 stycken)

Statistiken kommer från Infostrada, som också levererar den här godbiten. Argentinas två VM-guld (1978 och 1986) kom båda i mästerskap där VM-maskoten bar en hatt av något slag. Olycksbådande nog gör Fuleco, bältdjuret som är årets exemplar, inte det. Han har däremot blått "pansar" på skallen, som påminner om huvudbeprydnad.

Publicerad 2014-07-13 kl 09:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons