POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Argentinas förbundskapten: "Vi måste bli bättre"

Foto: Reuters

Med två vinster är Argentina redan klart för åttondelsfinal.
Men det är inte ens nära godkänt på Alejandro Sabellas mätsticka.
- Vi måste bli bättre, sade förbundskaptenen inför onsdagens match mot Nigeria i fotbolls-VM.

Någon sprudlande glädje var det inte tal om när Alejandro Sabella stegade in i det rödblå rummet för att prata med pressen under tisdagseftermiddagen. Med trötta ögon och en vit keps löst på huvudet slog han sig ner på stolen för att svara på frågor sju minuter efter utsatt tid.
Trots dåsigheten efter den långa resan från basen i Vespasiano, en bit utanför Belo Horizonte, satt han kvar länge, länge och pratade om äventyret i Brasilien. Några raka och konkreta svar handlade det dock sällan om.

Har du bestämt dig för startelvan mot Nigeria?
- Vi kom hit ganska sent och just nu vet jag inte om någon är skadad. Det kanske är någon som har fått något problem som jag inte fått reda på än. Sedan spelar så klart antalet gula kort in nu när jag ska ta ut mitt lag, sade han och gled sedan in på lagets prestationer mot Bosnien-Hercegovina och Iran.

"Mer rörelse"
Och det var något som han inte var särskilt nöjd över.
Trots att laget bara behövde två matcher för att ordna en plats i en av VM-slutspelets åttondelsfinaler känner Sabella viss en oro inför fortsättningen.

- Jag är orolig för att vi inte blivit bättre. Det är vad jag tänker mest på just nu, sade han.

- Vi behöver ha mer rörelse för att hitta ytorna. Nigeria, ett lag med stor potential, spelar snabbt och vi måste försöka vara så rörliga som möjligt för att hitta ytorna.

Vad för mer saker känner du oro över?
- Vi har problem som vi pratar om, men det stannar inom laget. Det är ett samtal mellan spelarna och lagledningen, sade han.

"Göra bättre"

Vad vill du ska bli bättre?
- Som jag alltid säger, och det vill jag upprepa nu, kan lagets problem diskuteras offentligt eller inom laget. Men jag tror vi kan göra bättre ifrån oss, vi behöver tro det och vi behöver få bättre självförtroende, sade han.

Hur ser du på fortsättningen efter mötet med Nigeria?
- Allt är relativt från och med då. De kommande matcherna måste vi alla vara försiktiga. Om vi gör ett misstag så är vi ute. Nu handlar det även om att titta extra mycket på hur lagen spelar, vilka strategier de använder och att vi ska ta rätt beslut.

Publicerad 2014-06-24 kl 22:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå