POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Bråket om Ribérys skada: Var rädd för nålstick och injicerades med kalvblod

Foto: AP

Kalvblod, rädsla för nålstick, och en Bayern München-läkare som ska ha prioriterat de tyska VM-spelarna före Ribéry.

Det har varit en udda blandning nyheter om Franck Ribérys ryggskada, som gör att han missar VM.

Frankrikes läkare Franck Le Gall har gått hårt åt Bayern Münchens behandling av Franck Ribérys ryggskada. Enligt AFP berättar Le Gall om att Bayern Münchens standardmetod för att lösa skador är att ge injektioner, vilket blev extra svårt för nålrädda Ribéry.

– Franck (Ribéry) tillhör en klubb där behandlingen för alla problem, vilka de än är, börjar med injektioner. Han kan ha 10, 20, 25, 40 injektioner för varje problem han har. Vi kunde ha valt detta alternativet, vilket vi inte gjorde.

– Det kom till en punkt där han inte klarade av fler injektioner, så vi slutade med dem eftersom han är rädd för nålstick.

Bayern Münchens legendariska klubbläkare Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt försvarar sig och menar att situationen är mer komplex än att Ribéry inte kunde fortsätta behandlingen. TZ har plockat upp Müller Wohlfahrts meddelande där han säger att Ribérys skräck för nålar är överdriven, och att Ribéry inte var förbjuden att fortsätta Müller Wohlfahrts behandling i Tyskland, som bland annat innebär att man injicerar kalvblod.

Att injicera har varit en udda men framgångsrik metod. Usain Bolt, Maurice Greene, Michael Jordan, och ett flertal personer från den svenska friidrottseliten är några av alla de sportstjärnor som har besökt Müller-Wohlfahrt i München med lyckat resultat av kalvblodsbehandlingen, enligt The Independent.

Le Gall valde att fortsätta med en annan behandling, och menar att Müller-Wohlfahrt har prioriterat de tyska spelarna i för stor utsträckning under de senaste månaderna, vilket har gjort att Ribéry inte fått tillräckligt bra behandling.

Dessutom var Ribéry inte spelklar till den tyska cupfinalen där han både blev in- och utbytt, vilket förstörde VM-förberedelserna ytterligare. Ribéry kommer nu att vara borta i sex till åtta veckor, men ska vara i full träning när Bundesligasäsongen sätter igång.

Ribérys frånvaro gör att Karim Benzema flyttas ut till vänster, där han gjorde stor succé mot Jamaica då han var matchens bästa spelare, och att targetstarka Olivier Giroud startar centralt. Alternativen är Loïc Rémy och Antoine Griezmann.

Publicerad 2014-06-14 kl 13:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå