POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Del Bosque: Vi är inga taktiktalibaner

Foto: Scanpix

BARCELONA. Del Bosque svarar kritikerna och menar att Spanien är mer än bara “tiki-taka”
- Vi är inga taktiktalibaner som bara kan göra på ett sätt, säger den spanska förbundskaptenen i en intervju med Marca.

Spanien är i Brasilien för att försvara sitt VM-guld men för det krävs mer än bara bollinnehav, enligt Vicente del Bosque som inte vill att Spanien ska ses som fundamentalistiskt i sin spelstil.
-  Vi är inga taktiktalibaner som bara kan göra på ett sätt. Det är ingen poäng att ha bollinnehav om du inte har djup. Därför jobbar vi så att laget kan pressa och vinna tillbaka bollinnehavet och sen anfalla som en grupp, säger Del Bosque till Marca.

Spaniens spelstil är inte ett magiskt vinnarrecept, utan utvecklat efter de tillgängliga spelarna menar den spanska förbundskaptenen.
-  Fotboll spelas på många olika vis och det finns inte bara ett sätt. Vi har inget magisk framgångsrecept utan vi har en plan baserad på de spelare som vi har tillgängliga.

Under förra sommarens Confederations Cup blev det spanska landslaget utvisslat under finalen mot Brasilien, något Del Bosque ser som ett styrkebesked.
- Det är sant att de visslade ut oss på arenan, men jag tror att det visar att de har en stor respekt för oss och ser oss som ett farligt hot, säger Del Bosque till Marca.
Publicerad 2014-06-10 kl 13:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå