POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Domen över Suarez i tabloiderna: "Nu vill Liverpool sälja honom"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Tidningarna fylls av rubriker om Luis Suarez, och diskussionen kring hans framtid pågår för fullt. Enligt den brittiska tabloiden Daily Mirror vill Liverpool sälja honom till följd av bitskandalen.

Torsdagen blev en dramatisk dag för den uruguayanskelandslagsstjärnan som tilldelades VM-historiens hårdaste straff – nio matchers avstängning och fyra månader utan fotbollsrelaterad verksamhet överhuvudtaget. Domen dominerar fullständigt i medierna världen över, och särskilt brittiska tidningar går hårt åt Premier League-forwarden.

 Både Daily Mail och Daily Mirror rubricerar honom som ”the outcast” – ”den utstötte” – på sina löpsedlar, och den sistnämnda tidningen hävdar att Liverpool nu vill göra sig av med honom eftersom han missar 13 seriematcher under sensommaren och hösten. Skandalomsusade The Sun är inne på samma linje men uppger att Barcelona försökt att pruta minst 200 miljoner kronor på 27-åringens prislapp om det ska bli aktuellt att ta honom till Camp Nou.

The Times, däremot, skriver att det snarare kokar av ilska mot Fifa på Anfield, och att Liverpool bestämt sig för att stämma organisationen för att den försöker hindra Suarez från att utföra sitt arbete. Argumentationen lyder att Suarez ju inte representerade Liverpool när han begick sin omvittnade handling gentemot Giorgio Chiellini.

Klart är åtminstone att Suarez, även om Uruguay redan överklagat till idrottens skiljedomstol Cas, inte lär spela mer i VM. Natten till fredagen lämnade han Brasilien och reste hem till Montevideo där han möttes av  tusentals väntande fans som kommit till flygplatsen för att visa sitt stöd.

Publicerad 2014-06-27 kl 02:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå