POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Efter spanska fiaskot - Del Bosque tar illa vid sig av kritiken

Foto: SCANPIX

Del Bosque har kritiserats hårt efter Spaniens stora misslyckande i VM och förbundskaptenen erkänner att han tar åt sig.

- Det sårar mig när de säger att jag är en marionettdocka i Barça-spelarnas händer, säger Del Bosque till spanska tv-kanalen Cuatro.

De regerande världsmästarna Spanien är utslagna ur VM efter två inledande förluster mot Holland och Chile. Nu vill laget få ett värdigt avslut på VM-äventyret mot Australien.

- Vi vill ta farväl på det bästa möjliga vis. Jag var besviken efter matchen mot Holland, men efter de senaste dagarna har vi nu förstått situationen, vi jobbar alla tillsammans och det har blivit uthärdligt, säger Del Bosque. 

Det har ryktats i spansk media om att förbundskaptenen Vicente Del Bosque bestämt sig för att lämna sin post efter mästerskapet.

-  Om vi har förtroendet från det spanska fotbollsförbundet och om det jobb vi har gjort över de senaste sex åren varit bra. Då har vi gjort något rätt. Det måste vi tänka på sen måste vi se vad som är bäst för spansk fotboll. Jag har ännu inte tagit något beslut och det är sant att jag har fullt stöd från förbundet. Men det betyder inte att vi inte kommer sitta ner efter VM och diskutera situationen.

Mycket av kritiken mot Spanien har riktats just mot Vicente Del Bosque som bland annat blivit kallad för en marionettdocka.

- En del av kritiken som kommit från mitt egna land har sårat mig. En kritik som kom från en Real Madrid-hemsida eller en sida relaterad till Madrid som uttryckte att jag var en marionettdocka i händerna på Barça-spelarna sårade mig verkligen. Annars får folk ha sin egen åsikt, det skadar inte mig att folk inte tycker att vi gjort det bra.

Spanska tidningen El Mundo Deportivo var en av flera medier som under lördagen skrev att Del Bosque och Cesc Fàbregas kommit i bråk under en träning, där förbundskapten tröttnat på spelarens attityd och därav tagit bort honom från den tänkta startelvan genom att ta bort hans väst, något Del Bosque nu förnekar.

- Jag har inte tagit bort västen från honom. Det var ingen större fråga. Det ena laget var en spelare mindre efter att Piqué gått av så jag ville ha Xabi Alonso där istället för Cesc som stöd. Inget hände, säger Vicente del Bosque till Cutatro.

Publicerad 2014-06-23 kl 17:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå