Englands glädjebesked - Oxlade-Chamberlains knä håller

VM 2014

England fick bara oavgjort, 0—0, mot Honduras i genrepet. Ändå var det glada miner efteråt: Alex Oxlade-Chamberlains knä håller för VM-spel.

England lyckades inte få hål på VM-kollegan Honduras i genrepet inför fotbollsfesten i Brasilien. Matchen i Miami, USA, bröts i 43 minuter på grund av risk för blixtnedslag men återupptogs och slutade 0—0 — trots att England spelade med en man mer de sista 20 minuterna.

Efteråt kom goda nyheter om Arsenal-spelaren Alex Oxlade-Chamberlain som skadade ett knä i onsdags mot Ecuador.

- Alla är friska. Oxlade-Chamberlain gör stora framsteg. Han kommer utan tvivel att kunna spela turneringen, sade förbundskaptenen Roy Hodgson.

Han var inte alltför besviken över resultatet.

- Honduras var ganska fysiska men i andra halvlek var det anfall mot försvar. Spelarna ska ha beröm för tempot och viljan att göra mål, sade Hodgson.

I Jacksonville cirka 50 mil norrut vann USA med 2—1 mot Nigeria. Anfallaren Jozy Altidore som har haft en tung säsong i engelska ligalaget Sunderland gjorde USA:s båda mål.

- Om jag ska vara ärlig kändes det bra redan tidigare. Det känns bra nu också, sade Altidore.

Chiles mittfältare Arturo Vidal kan missa VM-premiären mot Australien på fredag. Han har en inflammation i det knä han opererade i början av maj.

Publicerad 2014-06-08 kl 13:35