POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Fifa bekräftar - Suarez kan få rekordstraff

Nästa

Avbryt
Försök igen

Luis Suarez kan straffas hårt om det visar sig att han bitit Giorgio Chiellini. Sent på tisdagskvällen bekräftade Fifa att incidenten ska utredas av disciplinkommittén.

Det var i Uruguays 1-0-seger mot Italien som incidenten inträffade. En av VM:s mest skandalomsusade spelare, Luis Suarez, tycktes bita försvararen Giorgio Chiellini, vilket skapade enorm ilska i det italienska lägret. Domarkvartetten för dagen uppfattade dock inte vidden av situationen, och tilldelade inte ens Luis Suarez någon varning.

Men det betyder inte att han klarar sig undan. Sent på tisdagen bekräftade Fifa för nyhetsbyrån AP att situationen kommer att granskas i efterhand, vilket kan leda till en avstängning.

”Vi väntar på den officiella matchrapporten, vi ska samla in all information som finns för att utvärdera situationen”, meddelar Fifa enligt Sportbladet.

För att situationen ska kunna prövas krävs dock att domaren på planen inte märkte fullt ut vad vad som faktiskt hände, förklarar den svenske domarinstruktören Stefan Wittberg för fotbollskanalen.se.

- Om det är så att de inte hade möjlighet att göra någon bedömning, för att de inte såg vad som inträffade, då kan Fifa utdela en bestraffning i efterhand. Men om domarna redan har uppfattat händelseförloppet och kommit fram till att det "bara" var en skallning eller en vanlig frispark, då kan man inte överklaga i efterhand, säger Wittberg.

Om de redan har tagit ställning gäller deras första bedömning?
- Ja, precis. Men om de berättar för Fifas disciplinkommitté att de inte uppfattade vidden av situationen, då kan man gå vidare med den.

Vad kan Fifa dela ut för straff?
- I så fall handlar det om avstängning, och uppgifterna som cirkulerar nu är att den maximala längden kan bli två år, men det låter jag vara osagt.

Vad tror du själv kommer att hända nu?
- Det Suarez gjorde är ingenting som bör finnas på en fotbollsplan, så min förhoppning är att han blir avstängd. Tyvärr, för det handlar ju om en fantastisk spelare.

Publicerad 2014-06-24 kl 22:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå