Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Flaggförbud under VM: "Borgmästaren har värmeslag"

Foto: AP

När de algeriska supportrarna gick ut på Nices gator fick de veta att det var förbjudet att använda flaggor från deras hemland. Frågan har nu väckt en främlingsfientlighetsdebatt i Frankrike.

Bara timmar innan matchen mellan Algeriet och Tyskland gick Nices borgmästare Estrosi ut med ett förbud för alla utländska flaggor i centrum, från 18.00 till 04.00. Förbudet gäller tills VM är slut, och Estrosis argument var att han ville ha en lugnare stad. Han har dock stött på hårt motstånd, och flera antirasistiska organisationer har nu gått hårt på Estrosi.

Politikern Robert Injey har uttalat sig till Nice Matin, och menar att Estrosis beslut är så underligt att han såg ut att lida av värmeslag, särskilt då Nice är en av städerna som ska arrangera EM-matcher 2016.

- Vice borgmästare måste prata honom, då han riskerar att förlöjligas.

- Estrosi skyndar sig så att Le Pen-familjen inte får monopol på främlingsfientlighet. En främlingsfientlig karaktär är löjligt för en stad som förbereder sig för att vara värd i EM 2016. Kommer vi även då att förbjuda utländska flaggor under mästerskapet?

Det rasistiska partier Front National har en av sina starkaste regioner i Nice, med mellan 20 och 25 procent av rösterna i de senaste borgmästarvalen. Estrosi tillhör dock Sarkozys parti UMP.

Publicerad 2014-07-04 kl 17:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons