Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Först petade han ner Ronaldo - nu kan Klose ta ännu ett rekord från en brasse

Foto: SCANPIX

Miroslav Klose gjorde sitt 16:e VM-mål och blev med det ensam målkung i turneringens historia före Ronaldo. Nu kan han ta över ännu ett rekord från en brasse. Just nu delar han rekordet för antalet vunna VM-matcher med Cafu, vid vinst i finalen blir han historisk igen.

Det var en historisk kväll på många sätt när Brasilien förnedrades av Tyskland i VM-semifinalen i Belo Horizonte. Thomas Müller inledde rekordkvällen genom att göra det tyska landslagets 2000:e mål när han tryckte dit en hörna. Miroslav Klose fortsatte sedan med att bli VM-historiens bästa målskytt när han satte dit 2-0 för Tyskland. 16 mål är ett bättre än tidigare rekordhållaren Ronaldo.

Tyskland tog också över förstaplatsen för antalet gjorda mål i VM-historien. Motståndarna Brasilien hade rekordet inför matchen på 220 men den noteringen passerades när Sami Khedira satte dit 5-0 för tyskarna. Det nya rekordet lyder 223 mål, två före Brasilien.

Brasilien hade inför semifinalen inte förlorat en tävlingsmatch på hemmaplan på 38 år. Även den gången kom förlusten i Belo Horizonte när Peru slog brassarna med 3-1 i Copa America.

Thomas Müllers 1-0 var också han femte mål i den här turneringen. Så många mål gjorde han även i VM 2010 och han är därmed en av endast tre spelare som gjort fem eller fler mål i två VM-turneringar. De andra som lyckats med det är Teofilo Cubillas (1970 och 1978) och landsmannen Klose (2002 och 2006).

Brasilien lyckades också kvalificera sig till den mindre smickrande skaran som legat under med 5-0 i halvtid i ett VM. Endast Haiti och Zaire (båda 1974) hade tidigare legat så pyrt till redan i halvtid.

Publicerad 2014-07-09 kl 10:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons