POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Ghana sparkar ut Boateng och Muntari: "Lämnade med tårar"

Foto: TT

Ghana skakas av en jätteskandal.
Stjärnorna Kevin-Prince Boateng och Sulley Muntari har sparkats ut ur VM-truppen.
- Jag är inte längre en del av laget, bekräftar Boateng till Bild. 

På torsdagen spelar Ghana mot Portugal och i potten ligger en slutspelsplats. Men förberedelserna kunde ha varit bättre. Efter flea incidenter har förbundskapten Kwasi Appiah kastat ut storstjärnorna Kevin Prince Boateng och Sulley Muntari ur truppen.

Ghanas fotbollsförbund bekräftar att de stänger av både Kevin-Prince Boateng och Sulley Ali Muntari omedelbart.

Stjärnorna hamnade i ett bråk med varandra för två dagar sedan och när förbundskaptenen la sig i så förolämpades han av Boateng. Det var inte första gången mittfältaren gick till angrepp mot sin tränare under mästerskapet. Efter 1-2-förlusten mot USA kritiserade han även laguttagningen.

"Boateng visar ingen ånger för sitt agerande och det resulterade i det här", skriver Ghanas fotbollsförbund på sin hemsida. 

- Ja, jag kommer att lämna. Jag är inte längre en del av laget, säger Boateng själv till Bild.

Muntari ska ha örfilat en landslagsledare, uppger Viasats Ghana-filial och Ghana Sports Online skriver att Muntari även ska ha jagat ledaren med en trasig flaska

"Muntari har stått för en "oprovocerad fysisk attack", skriver Ghanas förbund.

Båda spelarna tvingades lämna spelarhotellet klockan 08:00 brasiliansk tid (13:00 svensk tid). Muntari påstås ha setts med tårar rinnandes nerför kinderna.

Boateng hävdar dock att han och Muntari aldrig bråkade utan att förbundskapten Appiah konfronterade dem när de stod och skrattade.

– Jag och Sulley skämtade efter en närkamp. Jag sa att han hade tagit bollen med handen, han sa nej. Då skrattade jag och sa ”Hej, är du domaren här?”. Vi skrattade båda två. Tränaren avbröt oss och undrade varför vi skrattade. Vi sa att allt var lugnt. Då skickade han oss till omklädningsrummet.

– Efter träningen frågade jag tränaren om han hade en minut över. Jag frågade vad han har emot mig. Då började han skrika åt mig och förolämpa mig. Han sa ord som ”Fuck off”. Jag accepterar att bli utkastad, men jag vill inte att någon ska tro att jag har förolämpat förbundskaptenen. Nu reser jag hem och jag önskar mina lagkamrater lycka till mot Portugal.

Publicerad 2014-06-26 kl 14:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå