POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Här är skon som gör flest mål i VM - Messi, Van Persie, Müller, Robben och Benzema har alla lika dojor

Foto: SCANPIX

Nike Hypervenom överst och Adidas Adizero underst.

Skokriget mellan Nike och Adidas är en av alla uppgörelser som avgörs under VM. Nikes spelare har gjort flest mål så här långt, men det är en sko från Adidas som dominerar i målproduktionen. Leo Messi, Robin van Persie, Thomas Müller, Arjen Robben och Karim Benzema har alla Adidas Adizero på fötterna.

VM är en av världens största reklamplatser. Då är en av alla viktiga uppgörelser den mellan skojättarna Nike och Adidas. Daily Mail har nu publicerat en genomgång av vilka skor som har producerat flest mål i gruppspelet.

Nike har spänt sina finansiella muskler inför mästerskapet och satsa mycket på att marknadsföra spelarna som de sponsrar. I VM har det gett utdelning då skomärket toppar såväl mål- som assistligan bland skotillverkare. 61 av de 136 mål som gjorts i VM har kommit från Nike-skor. Stora konkurrenten Adidas ligger strax där bakom med 57 mål.

Men det är en av Adidas modeller som har dominerat i målproduktionen så här långt. Adidas Adizero bärs bland annat av stjärnor som Leo Messi, Robin van Persie, Thomas Müller, Arjen Robben och Karim Benzema. Totalt har spelarna som bär märket gjort 38 mål hittills. Närmast efter är Nikes märke Superfly IV som stått för 21 mål. Den bärs av bland andra Xerdan Shaqiri och Jackson Martinez.

Spelare med Pumas skor på fötterna har stått för åtta mål så här långt. För Umbros spelare har det inte alls lossnat, inte ett enda mål blev det under gruppspelet.

Publicerad 2014-06-28 kl 16:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå