POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Hjälten tillägnar segern till sina barn: "Deras pappa har gjort något historiskt för hans land"

Foto: Scanpix

Keylor Navas, Costa Rica.

Keylor Navas var en av de stora hjältarna när Costa Rica skrev historia och tog sig till en VM-kvartsfinal för första gången i landets historia.
- Nu kan min barn se tillbaka och veta att deras pappa har gjort något historiskt för hans land, säger Navas efter matchen enligt ESPN.

Levantemålvakten Keylor Navas har imponerat stort under VM i Brasilien och det var inget undantag i åttondelsfinalen mot Grekland. Trots att Navas släppte in sitt första spelmål i turneringen mot grekerna så hjälpte han ett Costa Rica nere på tioman att ta sig till straffar. Väl där räddade Navas en avgörande straff och skrev därmed historia för sitt land.

-  Detta är något fantastiskt, något av det bästa som någonsin hänt i mitt liv. När jag såg att mina lagkamrater var självsäkra inför sina straffar så fyllde det mig med glädje, säger Navas efter matchen.

Det var ingen lätt väg till kvartsfinalen, där man kommer ställas emot Holland, men Costa Rica spelarna gav allt och till slut räckte det hela vägen.

- Vi led en hel del. Men vi spelade med stort hjärta och vi gav allt på planen.

Navas erkänner att laget inför matchen hade studerat motståndarnas straffar.

- Vi hade studerat deras straffar i förhand. Det fanns en möjlighet att det skulle avgöras på straffar och vi var tvungna att vara förberedda.

Costa Ricamålvakten vill även tacka Gud för landets historiska avancemang.

-  Vi är väldigt tacksamma för att Gud låter oss erfara den här drömmen som ett helt land har längtat efter och vi ska vara väldigt stolta.

Inför straffläggningarna gick Costa Ricas psykolog Jaime Perozzo fram till Keylor Navas och målvakt avslöjar nu vad de pratade om.

- Han sa till mig att kämpa för min son och för Danielita [styvdottern], så att de alltid skulle komma ihåg mig och vara stolta. Det var det jag försökte göra. Nu kan de se tillbaka och veta att deras pappa gjorde något väldigt viktigt för hans land. Det är detta som fotboll handlar om; att skriva historia, säger Keylor Navas efter matchen enligt ESPN.

Publicerad 2014-06-30 kl 11:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå