POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Italien-Uruguay - "Dödens match"

Foto: AP

Legenden Alvaro Recoba om matchen som blir helt avgörande i Grupp D.

-  Det värsta som kunde hända båda lagen, säger han inför det dramatiska avgörandet.

Efter Costa Ricas jätteknall i Grupp D är England helt plötsligt utslaget samtidigt som stornationerna Uruguay och Italien slåss om den sista platsen till åttondelsfinal - "Dödens match" om du frågar uruguayanen Alvaro Recoba.

- Det här blir dödens match, det värsta som kunde hända båda lagen, säger Recoba till La Gazzetta dello Sport. 

Recoba spelade stora delar av sin karriär i Italien men följer givetvis titt Uruguay noga.

- Segern mot England har verkligen höjt moralen, det finns stor entusiasm. Vi måste alla inse att vi står inför ett tufft hinder. 

Luis Suárez missade öppningsmatchen mot Costa Rica men fanns med mot England och visade med sina båda mål hur enormt viktig han är för laget. 

- Han är en fantastisk spelare, en dödlig forward, helt komplett. Vi får bara hoppas att han är okej. Han är verkligen en spelare som gör skillnad. Han kom tillbaka rekordfort från sin operation och med honom i 80 procents form så är vi optimistiska. 

Recoba själv spelade Copa América 2007 innan han drog sig tillbaka från landslagsspel och han menar att mycket har hänt både med Uruguay och Italien de senaste åren. 

- Uruguay har stor kvalitet och är inte längre bara "Garra Charrua" liksom Italien inte bara är Catenaccio och kontringar. Italien överraskade mig mot England. Det var den vanliga organisationen kombinerat med sydamerikansk teknik och offensiv mentalitet. Jag vet att Prandelli älskar det vackra spelet men att ändra så grundmurade värderingar är inte lätt, men det är rätt väg att vandra för att kunna utmana i toppen idag.

För Recoba är det viktigt för Uruguay att hålla ett extra öga på Andrea Pirlo i morgondagens match.

- Pirlo måste följas hela vägen till omklädningsrummet. De säger att Balotelli inte orkar hålla kvaliteten uppe i en hel säsong men allt avgörs på 90 minuter och om Balotelli kliver ut med rätt humör så kan vem som helst få panik.

Publicerad 2014-06-23 kl 13:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå