POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Japanska fansen hyllas - städade läktarna igen efter krysset mot Grekland

Foto: SCANPIX/Twitter

De japanska fansen charmar omvärlden. På läktarna är de glada i med- och motgång och när matcherna är slut stannar de kvar och städar läktarna. Nu hyllas de på sociala medier och i tidningar.

De chilenska fansen blev omtalade efter att de stormade ett mediecenter för att ta sig in på Maracana-stadion till landets match mot Chile. De japanska fansen har blivit uppmärksammade av en annan anledning. Efter båda lagets matcher i VM har fans stannat kvar och plockat skräp.

När Japan förlorade mot Elfenbenskusten med 2-1 i premiären var det inte matchen det pratades mest om. Istället var det fansen med sina blåa sopsäckar som var grejen. Rötterna till gesten är att japaner är respektfulla mot värdarna och vill skydda miljön.

Efter andra matchen mot Grekland, 0-0, hade det spritt sig så att ännu fler fans stannade kvar och plockade skräp efter matchen.
- Det var mängder med skräp i Recife. Och när jag såg våra fans plocka upp allt det där skräpet blev jag så imponerad, säger Junichi Onoda som deltog i skräpplockningen efter Greklandsmatchen.

Lägg där till att de fansen gärna klär ut sig och alltid är glada - Japan har charmat omvärlden. I sociala medier och i tidningar hyllas fansen för sitt bidrag till inramningen kring matcherna.

Publicerad 2014-06-20 kl 11:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå