Näringsspecialister och kockar arbetar sida vid sida i de stora landslagen för att få allt rätt i fotbolls-VM. Idrottare är alltid noga med vad de äter, men käket blir ännu viktigare i den påfrestande brasilianska hettan den här sommaren.
Bloomberg skriver i dag om just landslagen och mat. Där framgår det att italienarna har med sig pasta, parmesan och vin; att schweizarna har med sig müsli och choklad - och amerikanerna, bland annat, laddar med jordnötssmör och sylt. Maten är extremt viktig i VM och USA:s näringsexpert ser till att spelarna trycker i sig kiwis och bananer, för allt kalium de har svettats bort, äter varannan eller var tredje timme och sänker sex flaskor vatten om dagen.
Hans Braun på sportuniversitet i Köln berättar att spelarna behöver 3000-4000 kalorier, dubbelt så mycket som vanliga männsikor, per dag. Inför VM var Tysklands landslagskock Holger Stromberg öppen med vad som gällde.
För Schwäbische Zeitung berättade han att Manuel Neuer är "galen i skaldjurssallad", att Philip Lahms favorit är en sorts tysk dumplingsoppa och att Per Mertesacker slukar alla sorters tomatsoppa. Galnast är ändå hans kök i samband med matcher. Efter 70 minuter pyser han in till omklädningsrummet och bygger sin lilla spis mitt bland alla kläder och handdukar.
– Så går jag och hämtar vatten från duscharna och kokar spagetti. Det är viktigt att spelarna fyller på med glykogen direkt efter match, konstaterar Stromberg.
– Därför måste jag nästan skratta: jag hade aldrig trott att min arbetsyta skulle vara ett omklädningsrum.