Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kapten Gerrard har segerreceptet klart

VM 2014

Steven Gerrard leder England mot Italien ikväll och har taktiken klar. 

- Vi ska vara självsäkra och dedikerade när vi går till attack, säger Englands kapten.

Foto: AP

Englands kapten Steven Gerrard leder laget in på Arena Amazonia i Manaus ikväll för första matchen mot Italien och det är som vanligt ett landslag med förväntningar på sina axlar som tar sig an ännu ett stort mästerskap. 

Truppen har inte varit så orutinerad sedan 1998 men trots det har Gerrard stora förhoppningar på det yngre gardet i Three Lions. 

- För mig är truppen redo och truppen tror på det här. Jag vet att folk frågar sig om Roy Hodgson är modig eller feg men han har tagit ut ett väldigt djärvt och modigt lag. Han har visat vilka intentioner han har, säger Gerrard till The Mirror. 

Annons

Planen är enkel och den är inte defensiv. Ingen buss ska parkeras när England kliver in i VM. Det blir attackerande spel men med förnuft. 

- Vi kommer inte att dra oss tillbaka och bara vänta utanför eget straffområde och se vad som händer.Vi ska gå till anfall med självsäkerhet och tro på det vi gör. Sen har spelarna ansvaret att sätta övergångarna och när de ska vara djärva och modiga. 

Gerrard varnar för övermod.

- Vi kan självklart attackera och spela i högt tempo med fart och jaga motståndarna och vinna boll, men när benen och lungorna inte orkar måste vi vara täta, smala och svårslagna.

Gerrard gör sin 18e raka VM-start, bortsett från mötet med Sverige i gruppspelet 2006.

- Alla lag har en bra blandning av spelare och har förberett sig bra. Sen handlar det om vilka som vill mest, vilka som har marginalerna på sin sida och vilka som har en gnutta tur. Det kan jag inte svara på. Kommer vi ha turen på vår sida? Kommer marginalerna och domsluten gå med oss? Allt jag kan säga är att vi har koll på det vi kan ha koll på. Vi har inte tagit några genvägar.

Annons

England och Italien kliver in på Arena Amazonia 23.55 ikväll.

Publicerad 2014-06-14 kl 09:51
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto