POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Kritiker stoppade inte Mertesacker

Kritiker tyckte han var för långsam och gammal. Per Mertesacker bestämde sig för att bevisa motsatsen - och gör på lördagen sin 100:e landskamp.
- Hoppas jag kan fortsätta spela i landslaget några år till, säger mittbacken inför Tysklands möte med Ghana i fotbolls-VM.

Alltid solida arbetsinsatser, sänder ut rätt signaler och tänker på laget i första hand. Det var orden som Tysklands förbundskapten Joachim Löw använde sig av under kvalet till VM-slutspelet i Brasilien för att förklara varför Arsenalspelaren Per Mertesacker är en av de första spelarna in i hans startelva.

Vilka som undrade? Tyska medier. De som flera år innan kvalets inledande match borta mot Färöarna försökte få Löw att spela in en annan mittback i den tyska försvarslinjen.

-Trots allt som hände för fem, sex år sedan så är jag fortfarande kvar, säger Per Mertesacker till kicker.de.

-Jag är stolt över vad jag har gjort, trots att jag börjar bli gammal, och hoppas ha några till glansdagar kvar för de kommande åren.

När han nu joggar in på VM-arenan Castelãos gräsmatta i Fortaleza för mötet med Ghana, skriver han även in sig på en av Tysklands allra finaste listor för fotbollsspelare. 29-årige Per Mertesacker blir den trettonde herrspelaren som noteras för minst 100 landskamper. Ett register av nationella toppspelare som toppas av Lothar Matthäus, 150, följt Miroslav Klose, 132, och Lukas Podolski, 115.

- För några år sedan trodde jag inte det var möjligt att nå 100 landskamper, säger Mertesacker, som sedan bara har tre matcher upp till legendaren Franz Beckenbauer.

Matchen på Brasiliens nordöstra kust handlar inte bara om en jubileumsmatch för Mertesacker. Tyskland är ute efter att följa upp storvinsten mot Portugal, 4-0, med en ny seger mot Ghana.

-Vi behöver ta med oss samarbetet, självförtroendet och entusiasmen vi hade i vår första match när vi nu ställs mot Ghana, säger lagkaptenen Philipp Lahm.

För Ghana är situationen tuffare. Efter 1-2-förlusten mot USA befinner sig laget i en svår situation för att spela till sig en av de två platserna som innebär avancemang från grupp G. 

Publicerad 2014-06-20 kl 11:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå