Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Le Pen vill stopppa dubbla medborgarskap efter Algeriets avancemang

VM 2014

Frankrikes högerextrema ledare Marine Le Pen, Nationella fronten, sade under söndagen att dubbelt medborgarskap borde stoppas.

Foto: Scanpix

Detta efter upploppen i landet efter Algeriets förra VM-match, som hon hävdade visade det totala misslyckandet för den franska invandringspolitiken. Firandet efter Algeriets historiska avancemang till åttondelsfinal i fotbolls-VM på torsdagen blev våldsamt i vissa franska städer. Sammandrabbningar med kravallpolis ledde till gripanden av 74 personer för upplopp och plundring.

Nationella frontens ledare menar att de som har dubbelt medborgarskap bör stödja Frankrike, och inte ursprungslandet, i internationella turneringar. Algerier utgör Frankrikes största invandrargrupp, med nära två miljoner människor, och många har dubbelt medborgarskap. Om Algeriet vinner sin åttondelsfinal mot Tyskland på måndagskvällen kan Frankrike bli lagets nästa motståndare.

Annons
Publicerad 2014-06-30 kl 08:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto