Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Löw orolig inför Algeriet-matchen

VM 2014

En enkel match?
En billig biljett till fortsatt spel i fotbolls-VM?
Nej, riktigt så är det inte enligt Joachim Löw.
- Vi ställs verkligen mot en stark motståndare, säger Tysklands förbundskapten inför måndagens åttondelsfinal mot Algeriet.

Foto: Scanpix.

Efter den imponerade 4-0-segern mot Portugal verkar Tysklands spel ha mattats av. Den frejdiga, sprudlande och effektiva offensiven i öppningsmatchen i Salvador följdes upp med 2-2 mot Ghana och 1-0 i mötet med USA.

En oroväckande utveckling, enligt förbundskaptenen Joachim Löw.

Kanske är det också därför förbundskaptenen väljer att lyfta varningens finger för Algeriet inför måndagens åttondelsfinal.

- Om någon tänker eller tror - och jag tror att det är många som gör det där ute - att Algeriet är en enkel motståndare och att vi redan kan börja fundera på nästa omgång så gör de ett stort misstag, säger han enligt kicker.de.

Annons

- Vi måste fortsätta att vara fokuserade och på tårna, för minsta lilla misstag från oss kommer vi att bli straffade för. Jag vet att vi ställs mot ett väldigt kompakt lag som springer otroligt mycket och är aggressiva.

Ett tyskt uttalande för galleriet?

Mycket möjligt.

Löws Tyskland är fortfarande favorit att vinna mötet på Beira-Rio i Porto Alegre och, precis som landslaget har gjort sedan missen mot Schweiz 1938, avancera längre in i mästerskapet än en åttondelsfinal.

Men vad är det då Löw vill få sagt?

Det är först en bit in i presskonferensen som det framgår att hans tidigare uttalande verkar bottna i något annat än en bättre motståndare.

Förbundskaptenen är inte nöjd med vad laget har presterat så här långt i Brasilien.

- Det har varit en del ljusglimtar, men också en del skuggor. Några bra saker men också saker som inte alls har fungerat, säger han.

Annons

- Vi är så klart glada över att vi vann gruppen, vilket var vår primära målsättning. Men om vi ska vara självkritiska så vet vi alla att vi kan spela bättre. Vi har inte nått vår högsta nivå ännu - och nu är vi i nästa omgång, de mest avgörande matcherna...

Någon större oro finns det dock inte hos Vahid Halilhodzic.

Däremot en revanschkänsla.

Algeriets förbundskaptenen vill snuva Tyskland på fortsatt VM-spel efter vad som hände under slutspelet i Spanien för 32 år sedan.

- Vi har inte glömt. Alla pratar om mötet mellan Algeriet och Tyskland 1982, säger han enligt bbc.com, och tänker tillbaka på den omtalade 1-0-matchen mellan Västtyskland och Österrike som resulterade i att Algeriet missade avancemang till åttondelsfinal.

Publicerad 2014-06-30 kl 21:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto